Introducció als Sistemes d'Informació [102148]
Verge Mestre, Xavier
Rezende Veiga, Marcelo de
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Título variante: Introduction to Information Systems
Título variante: Introducción a los Sistemas de Información
Fecha: 2019-20
Resumen: Mostrar la manera en que les organitzacions utilitzen els sistemes i les tecnologies de la informació per transformar els models de negoci, desenvolupar noves estratègies, innovar amb nous serveis i productes i assolir l'excel·lència operativa. En particular, doncs, els objectius de l'assignatura són: 1. Comprendre per què els sistemes d'informació digitals són essencials en els negocis i com els han transformat. 1. Apreciar els avantatges empresarials derivats del tractament digital de la informació. 2. Interessar-se per com Internet i l'ús extensiu de les TIC permeten reconfigurar els models de negoci tradicionals. 3. Diferenciar aplicacions o funcionalitats segons els tipus bàsics de sistemes d'informació i determinar el valor que aporten a la gestió. 4. Identificar i provar com els procesos de negoci es duen a terme mitjançant sistemes corporatius de gestió. 5. Reconèixer els riscos i perills derivats de la dependència digital. En especial, per què és necessari un esperit crític i un compromís ètic. 6. Concienciar sobre aspectes ètics i de eficiencia organitzativa derivats de les polítiques de génere aplicades als disseny, gestió i govern de sistemes d'informació 7. Aprendre a fer servir eines concretes en els camps de l'anàlisi de dades i l'execució de processos de negoci. 1.
Resumen: Mostrar la manera en que las organizaciones utilizan los sistemas y las tecnologías de la información para transformar los modelos de negocio, desarrollar nuevas estrategias, innovar con nuevos servicios y productos y alcanzar la excelencia operativa. Así pues, los objectivos específicos para la asignatura son: 1. Comprender por qué los sistemas de información digitales son esenciales en los negocios y como los han transformado. 1. Apreciar las ventajas empresariales derivadas del analizar digitalmente de la información. 2. Interesarse por como internet y el uso extensivo de las TIC permiten reconfigurar los modelos de negocio tradicionales. 3. Diferenciar aplicaciones o funcionalidades según los tipos básicos de sistemas de información y determinar el valor que aportan a la gestión. 4. Identificar y probar como los procesos de negocio se llevan a cabo mediante sistemas corporativos de gestión. 5. Reconocer los riesgos y peligros derivados de la dependencia digital. En especial, porqué es necesario un espíritu crítico y un compromiso ético. 6. Concienciar sobre aspectos éticos y de eficiencia organizativa derivados de las políticas de género aplicadas al diseño, gestión y gobierno de sistemas de información 7. Aprender a utilizar herramientas concretas en los campos del análisis de datos y la ejecución de procesos de negocio. 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Empresa i Tecnologia [2501232]
Plan de estudios: Grau en Empresa i Tecnologia [948]Català
6 p, 112.8 KB

Anglès
6 p, 112.5 KB

Castellà
6 p, 112.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir