Xarxes [102169]
Ibeas Hernandez, Asier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Introduction to Computer Networks
Títol variant: Redes
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura de Xarxes forma part, conjuntament amb la de Fonaments de Programació, Introducció a la Resolució de Problemes i Disseny d'Algorismes, Sistemes Operatius i Bases de Dades de la formació de caire tecnològic de l'estudiant en Empresa i Tecnologia. Els objectius bàsics de l'assignatura són els següents: Assolir una visió general dels conceptes relacionats amb les xarxes d'ordinadors, sabent-los situar en un model jeràrquic de protocols. Conèixer els conceptes fonamentals de les xarxes d'àrea local, centrant-nos en la xarxa més usada en el sector: Ethernet. Conèixer els conceptes fonamentals dels protocols d'interconnexió de xarxes que donen lloc a la xarxa de xarxes (Internet) i de les aplicacions que s'hi poden utilitzar. En acabar el curs, els estudiants hauran de ser capaços de muntar una xarxa d'àrea local fent servir els elements adients de comunicació com ara routers i switches. Així mateix seran capaços de gestionar xarxes de direccions IP i configurar accessos de xarxa. També coneixeran diverses aplicacions de xarxa d'interès empresarial. Així mateix, hauran de poder presentar de forma convenient les descripcions que es derivin de les xarxes dissenyades.
Resum: La asignatura de Redes forma parte, conjuntamente con las de Fundamentos de Programación, Introducción a la Resolución de Problemas y Diseño de Algoritmos, Sistemas Operativos y Bases de Datos de la formación de carácter tecnológico del estudiante en Empresa y Tecnología. Los objetivos básicos de la asignatura son los siguientes: Lograr una visión general de los conceptos relacionados con las redes de ordenadores, sabiéndolos situar en un modelo jerárquico de protocolos. Conocer los conceptos fundamentales de las redes de área local, centrándonos en la red más usada en el sector: Ethernet. Conocer los conceptos fundamentales de los protocolos de interconexión de redes que dan lugar a la red de redes (Internet) y de las aplicaciones que se pueden utilizar. Al acabar el curso, los estudiantes serán capaces de montar una red de área local usando los elementos adecuados de comunicación como por ejemplo routers y switches. Así mismo serán capaces de gestionar grupos de direcciones IP y configurar accesos de red. También conocerán varias aplicaciones de red de interés empresarial. Así mismo, tendrán que poder presentar de forma conveniente las descripciones que se deriven de las redes diseñadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 107.3 KB

Anglès
5 p, 106.8 KB

Castellà
5 p, 112.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-02-08   Favorit i Compartir