Direcció d'Operacions [102182]
Blabia Girau, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Operations Management
Títol variant: Dirección de Operaciones
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura es planteja els següents objectius docents; Introduir a l'alumne en l'àrea funcional d'Operacions, en els seus aspectes estratègics i operatius, tant d'empreses manufactureres com de serveis. Que l'alumne sigui capaç d'identificar aspectes positius i millores en l'àmbit de les operacions per tal de dotar al'empresa de major eficiència. Presentar l'enfocament modern de la Direcció de Producció (Direcció d'Operacions) com fonament per a aconseguir la gestió integrada de l'empresa, situant el sistema de producció com a unió dels subsistemes d'aprovisionament, fabricació i distribució buscant l'optimització dels fluxos de materials i mostrant la seva relació amb els sistemes de Control de Gestió i Comercial. Que l'alumne sigui capaç d'avaluar per una empresa, les decisions estratègiques (disseny de bens i serveis, disseny de capacitat productiva, disseny de sistemes de qualitat,. . . ), tàctiques (planificació de l'activitat, planificació de la qualitat,. . . ) i operatives (assignació de recursos, control i mesura del rendiment i la qualitat,. . . ) en l'àmbit de la Direcció d'Operacions. Capacitar a l'alumne en el disseny del layout d'un procés de producció per avaluar els recursos que són necessaris pel seu correcte funcionament i pressupostació. Aportar a l'alumne aquells conceptes teòrics i metodologies i tècniques necessàries per assolir tot l'anterior.
Resum: La asignatura se plantea los siguientes objetivos docentes; Introducir al alumno en el área funcional de Operaciones, en sus aspectos estratégicos y operativos, tanto de empresas manufactureras como de servicios. Presentar el enfoque moderno de la Dirección de Producción (Dirección de Operaciones) como fundamento para conseguir la gestión integrada de la empresa, situando el sistema de producción como unión de los subsistemas de aprovisionamiento, fabricación y distribución buscando la optimización los flujos de materiales y mostrando su relación con los sistemas de Control de Gestión y Comercial. Que el alumno sea capaz de evaluar por una empresa, las decisiones estratégicas (diseño de bienes y servicios, diseño de capacidad productiva, diseño de sistemas de calidad, . . . ), tácticas (planificación de la actividad, planificación de la calidad, . . . ) y operativas (asignación de recursos, control y medida del rendimiento y la calidad, . . . ) en el ámbito de la Dirección de Operaciones. Capacitar al alumno en el diseño del layout de un proceso de producción para evaluar los recursos que son necesarios para su correcto funcionamiento y presupuestación. Aportar al alumno aquellos conceptos teóricos y metodologías y técnicas necesarias para lograr todo lo anterior.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Empresa i Tecnologia [948]Català
6 p, 109.9 KB

Anglès
7 p, 109.7 KB

Castellà
6 p, 110.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-02-29   Favorit i Compartir