Sistemes de Suport a la Presa de Decisions [102192]
Meneses Benitez, Montse
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Decision Support Systems
Títol variant: Sistemas de Soporte a la Toma de Decisiones
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura de Sistemes de Suport a la Presa de Decisions, conjuntament amb la d'Introducció a la Resolució de Problemes i Disseny d'Algorismes, i amb Investigació Operativa, pretén introduir les tècniques i eines computacionals bàsiques que permeten als gestors tecnològics prendre decisions d'una forma sistemàtica i formal d'acord a criteris específics. Els objectius bàsics de l'assignatura són els següents: Presentar les bases de l'enfocament metodològic de la presa de decisions i de la seva complexitat. Desenvolupar els algorismes principals de la presa de decisions, i aplicar-los en casos d'estudi a traves de l'ús d'eines informàtiques que emprin les metodologies exposades. En acabar el curs, els estudiants hauran de ser capaços de modelitzar situacions de presa de decisions a l'entorn de les empreses i les organitzacions i identificar els mètodes de decisió que puguin ser d'utilitat. Així mateix, hauran de ser capaços de resoldre aquest problemes mitjançant l'ús d'eines computacionals i de presentar de forma convenient les recomanacions que es desprenguin de l'anàlisi quantitativa realitzada. En particular, podran valorar críticament la utilització de models, algorismes i programaris de presa de decisions en les situacions estudiades, tenint en compte la complexitat i incertesa en el món d'avui en dia.
Resum: La asignatura de Sistemas de Apoyo a la Toma de decisiones, conjuntamente con la de Introducción a la Resolución de Problemas y Diseño de Algoritmos, y con Investigación Operativa, pretende introducir las técnicas y herramientas computacionales básicas que permiten a los gestores tecnológicos tomar decisiones de una forma sistemática y formal según criterios específicos. Los objetivos básicos de la asignatura son los siguientes: Presentar las bases del enfoque metodológico de la toma de decisiones y de su complejidad. Desarrollar los algoritmos principales de la toma de decisiones, y aplicarlos en casos de estudio a través del uso de herramientas informáticas que empleen las metodologías expuestas. Al acabar el curso, los estudiantes tendrán que ser capaces de modelizar situaciones de toma de decisiones en el entorno de las empresas y las organizaciones e identificar los métodos de decisión que puedan ser de utilidad. Asimismo, tendrán que ser capaces de resolver estos problemas mediante el uso de herramientas computacionales y de presentar de forma conveniente las recomendaciones que se desprendan del análisis cuantitativo realizado. En particular, podrán valorar críticamente la utilización de modelos, algoritmos y programas de toma de decisiones en las situaciones estudiadas, teniendo en cuenta la complejidad e incertidumbre en el mundo de hoy en día.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 108.7 KB

Anglès
5 p, 107.2 KB

Castellà
5 p, 108.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-02-29   Favorit i Compartir