Química Computacional de Sòlids [102508]
Solans Monfort, Xavier
Comas-Vives, Aleix
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Computational Chemistry of Solids
Título variante: Química Computacional de Sólidos
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Química Computacional de Sòlids està dissenyada per introduir a l'alumne les estratègies computacionals per modelitzar i simular l'estructura electrònica de materials senzills i les seves superfícies. També, es presenten les estratègies per modelitzar els fenòmens d'adsorció i la reactivitat en sistemes heterogenis sòlid-gas i sòlid-líquid. Per aquest motiu, la primera part de l'assignatura es centra en presentar els diferents mètodes de càlcul (mètodes basats en la funció d'ona, basats en la teoria del funcional de la densitat (DFT) i mètodes de mecànica molecular). En una segona part es presenten les particularitats de la modelització de sistemes periòdics, fent emfasi especial a la modelització de superfícies i els fenòmens d'adsorció. Els objectius generals són: 1. Determinar els mètodes de càlcul més adients per resoldre una problemàtica determinada. 2. Contrastar els avantatges i inconvenients dels models més habituals per la modelització de sòlids en problemàtiques senzilles 3. Dissenyar estratègies per modelitzar superfícies i processos d'adsorció. 4. Aplicar els models més comuns de la simulació de materials a casos senzills.
Resumen: La asignatura Química Computacional de Sólidos está diseñada para introducir al alumno las estrategias computacionales para modelizar y simular la estructura electrónica de materiales sencillos y sus superfícies. También, se presentan las estrategias para modelizar los fenómenos de adsorcion y la reactividad en sistemas heterogéneos sólido-gas y sólido-líquido. Por este motivo, la primera parte de la asignatura se centra en presentar los diferentes métodos de cálculo (métodos basados en la función de onda, basados en la teoría del funcional de la densidad (DFT) y métodos de mecánica molecular). En una segunda parte se presentan las particularidades de la modelinzación de sistemas periódicos, hacinedo énfasis especial en la modelización de superfícies y los fenómenos de adsorción. Los objetivos generales son: 1. Determinar los métodos de cálculo más adecuados para resolver una problemática determinada. 2. Contrastar las ventajas e inconvenientes de los modelos más habituales para la modelización de sólidos en problemáticas sencillas. 3. Diseñar estrategias para modelizar superficies y procesos de adsorción 4. Aplicar los modelos más comunes de la simulación de materiales a cass sencillos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Química [2502444]
Plan de estudios: Grau en Química [1431]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.7 KB

Anglès
5 p, 103.3 KB

Castellà
5 p, 104.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir