Sanitat Animal I [102615]
Segalés Coma, Joaquim
Castellà Espuny, Joaquín
Domingo Álvarez, Mariano
Ferrer Bermejo, David
Ramis Salvá, Antonio José
Majó Masferrer, Natàlia
Darwich Soliva, Laila
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Animal Health I
Additional title: Sanidad Animal I
Date: 2019-20
Abstract: La Sanitat Animal I és una assignatura del primer semestre del tercer curs del Grau de Veterinària. Forma part de la matèria Sanitat Animal, la qual s'estructura amb una part inicial de continguts introductoris i d'anatomia patològica especial i un altra que inclou les malalties dels cavalls. Aquesta assignatura es troba totalment coordinada amb les altres dues assignatures de Sanitat Animal II i III, que inclouen les malalties infeccioses i parasitàries de la resta d'espècies domèstiques i, eventualment, salvatges. Els objectius formatius d'aquesta assignatura són: - Conèixer suficientment i identificar les lesions que caracteritzen les malalties de les espècies domèstiques i salvatges. - Dominar i aplicar correctament la terminologia anatomopatològica. - Capacitar per establir associacions entre els signes clínics, les lesions i els aspectes etiològics i patogènics de les malalties. - Capacitar per a la presa, manipulació i preservació de mostres animals pel seu estudi diagnòstic posterior. 1 - Comprendre la utilitat de l'estudi anatomopatològic com a instrument de valoració de la causa de mort d'un organisme animal. - Capacitar per a valorar la importància i l'oportunitat dels diferents mètodes de diagnòstic per tal d'arribar al diagnòstic final de la malaltia. - Comprendre els conceptes bàsics i la metodologia utilitzada en l'estudi de les malalties infeccioses i parasitàries dels èquids. - Fer diagnòstics diferencials a partir de l'epidemiologia, els signes i les lesions observables en els èquids. - Saber aplicar i interpretar les tècniques de laboratori més habituals en el marc de les malalties infeccioses i parasitàries dels èquids. - Elaborar un diagnòstic i una pauta d'actuació davant d'un cas o brot de malaltia infecto-contagiosa en els èquids. Aquesta assignatura inclou activitats realitzades en anglès, identificades en aquesta guia docent com DA (Docència Anglès).
Abstract: La Sanidad Animal I es una asignatura del primer semestre del tercer curso del Grado de Veterinaria. Forma parte de la materia Sanidad Animal, la cual se estructura con una parte inicial de contenidos introductorios y de anatomía patológica por sistemas y otra que incluye las enfermedades de los équidos. Esta asignatura se encuentra totalmente coordinada con las otras dos asignaturas de Sanidad Animal II y III, que incluyen las enfermedades infecciosas y parasitarias del resto de especies domésticas y, eventualmente, salvajes. Los objetivos formativos de esta asignatura son: - Conocer suficientemente e identificar las lesiones que caracterizan las enfermedades de las especies domésticas y salvajes. - Dominar y aplicar correctamente la terminología anatomopatológica. - Capacitar para establecer asociaciones entre los signos clínicos, las lesiones y los aspectos etiológicos y patogénicos de las enfermedades. - Capacitar para la toma, manipulación y preservación de muestras animales para su estudio diagnóstico posterior. - Comprender la utilidad del estudio anatomopatológico como instrumento de valoración de la causa de muerte de un organismo animal. 1 - Capacitar para valorar la importancia y la oportunidad de los diferentes métodos de diagnóstico con el fin de llegar al diagnóstico final de la enfermedad. - Comprender los conceptos básicos y la metodología utilizada en el estudio de las enfermedades infecciosas y parasitarias de los équidos. - Hacer diagnósticos diferenciales a partir de la epidemiología, los signos y las lesiones observables en los équidos. - Saber aplicar e interpretar las técnicas de laboratorio más habituales en el marco de las enfermedades infecciosas y parasitarias de los équidos. - Elaborar un diagnóstico y una pauta de actuación ante un caso o brote de enfermedad infecto-contagiosa en los équidos. Esta asignatura incluye actividades realizadas en inglés, identificadas en esta guía docente como DI (Docencia Inglés).
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]Català
7 p, 136.2 KB

Anglès
7 p, 136.7 KB

Castellà
7 p, 137.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2019-11-28   Favorit i Compartir