Microbiologia [102651]
Castellá, Gemma
Abarca Salat, Maria Lourdes
Bragulat, M. Rosa
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Díaz Álvarez, Leyna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Microbiology
Títol variant: Microbiología
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber l'evolució històrica de la Microbiologia, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els coneixements dels fonaments de la taxonomia i les bases de la sistemàtica de bacteris i fongs, així com les característiques dels microorganismes causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions de medicina veterinària, sanitàries, així com de producció animal i d'higiene i industria alimentària. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de la Microbiologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes des de diverses vessants (microbiota normal, agents 1 - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes des de diverses vessants (microbiota normal, agents causals de malaltia, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso de carácter básico en la que el estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos que le permitan saber la evolución histórica de la Microbiología, las técnicas y los métodos básicos para estudiar los microorganismos, las estructuras, la organización, la genética y el crecimiento microbianos, y sus relaciones con el huésped, así como su control y las técnicas básicas de diagnóstico. También adquirir los fundamentos de la taxonomía y bases de la sistemática de bacterias y hongos, así como las características de los microorganismos causantes de infecciones y/o intoxicaciones, y de aquellos de interés industrial, biotecnológico y ecológico. Esta capacitación que ofrece la asignatura es básica pero también orientada a las aplicaciones de medicina veterinaria, sanitarias, así como de producción animal y de higiene e industria alimentaria. Los objetivos formativos concretos son: - Introducir al estudiante en los conceptos básicos de la Microbiología. - Proporcionar unos conocimientos sobre les técnicas y métodos microbiológicos. - Conocer y diferenciar los principales tipos de microorganismos. - Reconocer y entender el papel de los microorganismos y parásitos desde diversas vertientes (microbiota 1 - Reconocer y entender el papel de los microorganismos y parásitos desde diversas vertientes (microbiota normal, agentes causales de enfermedad y aquellos de uso industrial, biotecnológico y ecológico) y conocer los sistemas de control.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.4 KB

Anglès
5 p, 104.3 KB

Castellà
5 p, 105.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir