Biologia Animal i Cel·lular [102652]
Constenla Matalobos, Maria
Genescà, Anna
Muñoz Muñoz, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Animal and Cell Biology
Título variante: Biología Animal y Celular
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu d'aquesta assignatura és doble: - donar als estudiants una visió global sobre l'estructura i l'organització dels principals grups d'animals i de la seva diversitat, des d'un punt de vista evolutiu, - l'estudi de la cèl·lula eucariota, el coneixement de les molècules intracel·lulars i les interaccions entre cèl·lules que permeten construir els organismes pluricel·lulars. Els objectius formatius concrets d'aquesta assignatura són: 1. Conèixer els principals conceptes bàsics per l'estudi de la Biologia Animal. 2. Conèixer els principals nivells d'organització i patrons arquitectònics dels invertebrats no artròpodes. 3. Entendre la sistemàtica i les relacions filogenètiques entre els principals grups d'animals com a resultat de processos evolutius i adaptatius. 4. Conèixer les característiques morfològiques, cicles biològics, importància ecològica i les interaccions amb l'home dels principals grups de metazous, amb especial èmfasi en aquells de més interès veterinari, com els paràsits o espècies d'interès econòmic. 5. Conèixer l'estructura de la cèl·lula eucariota i relacionar-la amb el funcionament dels seus compartiments. 1 6. Adquirir el concepte integrat de cèl·lula gràcies als coneixements sobre la capacitat de relacionar-se ambaltres cèl·lules i amb el medi extern. 7. Comprendre els processos bàsics de funcionament d'un organisme a partir del funcionament de la cèl·lula i de cada un dels seus compartiments. 8. Dominar la terminologia bàsica i ser capaç d'expressar els conceptes amb propietat i descriure correctament les estructures cel·lulars. 9. Conèixer la diversitat de les cèl·lules animals. La part pràctica del bloc de Biologia Cel·lular s'impartirà dins l'assignatura Laboratori integrat.
Resumen: El objetivo de esta asignatura es doble: - dar a los estudiantes una visión global sobre la estructura y la organización de los principales grupos de animales y de su diversidad, desde un punto de vista evolutivo, - el estudio de la célula eucariota, el conocimiento de las moléculas intracelulares y las interacciones entre células que permiten construir los organismos pluricelulares. Los objetivos formativos concretos de esta asignatura son: 1. Conocer los principales conceptos básicos para el estudio de la Biología Animal. 2. Conocer los principales niveles de organización y patrones arquitectónicos de los invertebrados no artrópodos. 3. Entender la sistemática y las relaciones filogenéticas entre los principales grupos de animales como resultado de procesos evolutivos y adaptativos. 4. Conocer las características morfológicas, ciclos biológicos, importancia ecológica y las interacciones con el hombre de los principales grupos de metazoos, con especial énfasis en aquellos de mayor interés veterinario, como los parásitos o especies de interés económico. 5. Conocer la estructura de la célula eucariota y relacionarla con el funcionamiento de sus compartimentos. 1 6. Adquirir el concepto integrado de célula gracias a los conocimientos sobre la capacidad de relacionarse ambaltres células y con el medio externo. 7. Comprender los procesos básicos de funcionamiento de un organismo a partir del funcionamiento de la célula y de cada uno de sus compartimentos. 8. Dominar la terminología básica y ser capaz de expresar los conceptos con propiedad y describir correctamente las estructuras celulares. 9. Conocer la diversidad de las células animales. La parte práctica del bloque de Biología Celular impartirá dentro de la asignatura Laboratorio integrado.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 118.9 KB

Anglès
9 p, 118.2 KB

Castellà
9 p, 118.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir