Bases Moleculars i Mecanismes de les Malalties [102658]
Bassols Teixidó, Anna Maria
Bosch Tubert, Maria Fátima
Jiménez Farrerons, Marcel
Mora Pérez, Fernando de
Saura Antolin, Carlos Alberto
Jiménez Cenzano, Verónica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Molecular Bases and Disease Mechanisms
Títol variant: Bases Moleculares y Mecanismos de las Enfermedades
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu general és que l'alumne comprengui els mecanismes moleculars de la malaltia, és a dir, quins són els processos bioquímics i fisiològics, el desequilibri dels quals porta a l'aparició de determinades patologies. Actualment, la recerca biomèdica està enfocada en el coneixement dels mecanismes moleculars que ocasionen la malaltia. Es a partir d'aquest coneixement molecular que es poden identificar estratègies terapèutiques noves, dissenyar nous fàrmacs contra dianes moleculars conegudes i establir mecanismes de prevenció eficaços. En aquest context, el veterinari te un important paper i no pot quedar de banda, ja que te la base clínica necessària per a conèixer l'aplicabilitat de la recerca. Aquesta assignatura pretén complementar els coneixements bàsics essencials per a la comprensió integral dels processos patològics. L'assignatura es centra en malalties de gran importància en medicina humana per la seva gran incidència, i que són objecte d'una recerca bàsica molt activa, tant en el nostre entorn com en l'àmbit internacional. L'objectiu final és apropar el veterinari a la Medicina Humana per tal de potenciar el seu paper en Centres de 1 L'objectiu final és apropar el veterinari a la Medicina Humana per tal de potenciar el seu paper en Centres de Recerca Biomèdica, Industria Farmacèutica, Estabularis, Bancs de Teixits, etc.
Resum: El objetivo general es que el alumno comprenda los mecanismos moleculares de la enfermedad, es decir, cuáles son los procesos bioquímicos y fisiológicos, el desequilibrio de los que lleva a la aparición de determinadas patologías. Actualmente, la investigación biomédica está enfocada en el conocimiento de los mecanismos moleculares que ocasionan la enfermedad. Es a partir de este conocimiento molecular que se pueden identificar estrategias terapéuticas nuevas, diseñar nuevos fármacos contra dianas moleculares conocidas y establecer mecanismos de prevención eficaces. En este contexto, el veterinario tiene un importante papel y no puede quedar de lado, ya que tiene la base clínica necesaria para conocer la aplicabilidad de la investigación. Esta asignatura pretende complementar los conocimientos básicos esenciales para la comprensión integral de los procesos patológicos. La asignatura se centra en enfermedades de gran importancia en medicina humana por su gran incidencia, y que son objeto de una investigación básica muy activa, tanto en nuestro entorno como en el ámbito internacional. El objetivo final es acercar el veterinario a la Medicina Humana para potenciar su papel en Centros de Investigación Biomédica, Industria Farmacéutica, Estabularios, Bancos de 1 potenciar su papel en Centros de Investigación Biomédica, Industria Farmacéutica, Estabularios, Bancos de Tejidos, etc.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]Català
4 p, 103.5 KB

Anglès
4 p, 101.9 KB

Castellà
4 p, 102.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-01-16   Favorit i Compartir