Mètodes, Tècniques, Fonts i Organització del Treball Periodístic [103114]
Carniel Bugs, Ricardo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: Methods, Techniques, Sources and Organisation of Journalistic Work
Título variante: Métodos, Técnicas, Fuentes y Organización del Trabajo Periodístico
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura està emmarcada en la matèria 'Teoria i Tècnica del Periodisme', per la qual cosa se centra en l'organització del treball periodístic i les seves principals rutines, sistemes, tasques o rols. El curs posa èmfasi en les etapes que constitueixen la relació entre els professionals del periodisme i les seves fonts d'informació: recerca, documentació, contrast, validació de les informacions (des dels punts de vista professional, ètic i legal). D'aquesta manera, l'objectiu general de l'assignatura és que els estudiants coneguin aquestes rutines professionals i els requisits per localitzar, tractar i utilitzar fonts personals o de qualsevol altra naturalesa en l'elaboració dels seus continguts periodístics. També es dedicarà atenció al tema de la verificació d'informacions produïdes per tercers, un tema especialment rellevant en el context de creixent desinformació potenciada per l'entorn comunicatiu digital.
Resumen: Esta asignatura está enmarcada en la materia 'Teoría y Técnica del Periodismo', por lo que se centra en la organización del trabajo periodístico y sus principales rutinas, sistemas, tareas o roles. El curso pone énfasis en las etapas que constituyen la relación entre los profesionales del periodismo y sus fuentes de información: búsqueda, documentación, contraste, validación de las informaciones (desde los puntos de vista profesional, ético y legal). De este modo, el objetivo general de la asignatura es que los estudiantes conozcan estas rutinas profesionales y los requisitos para localizar, tratar y utilizar fuentes personales o de cualquier otra naturaleza en la elaboración de sus contenidos periodísticos. También se dedicará atención al tema de la verificación de informaciones producidas por terceros, un tema especialmente relevante en el contexto de creciente desinformación potenciada por el entorno comunicativo digital.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Grau en Periodisme [971]Català
7 p, 125.8 KB

Anglès
7 p, 125.3 KB

Castellà
7 p, 125.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2020-06-27   Favorit i Compartir