Experimentació al Laboratori [103249]
Plaixats Boixadera, Josepa
Abarca Salat, Ma. Lourdes
Albanell Trullas, Elena
Bragulat Arara, Maria Rosa
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Castellà Espuny, Joaquín
Castella Gómez, Gemma
Céspedes Mulero, Francisco
Genescà Garrigosa, Anna
Bartolomé Filella, Jordi
Anglada Pons, Teresa
Ortuño Romero, Ana Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Laboratory Experimentation
Títol variant: Experimentación en el Laboratorio
Data: 2019-20
Resum: CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. A més, l'estudiant haurà d'adquirir una visió generalista de la trascendència de l'experimentació a la indústria alimentària. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres blocs, que són els de Química, Biologia i el bloc de Microbiologia i Parasitologia. A més, es programaran dues conferències de caràcter 1 Biologia i el bloc de Microbiologia i Parasitologia. A més, es programaran dues conferències de caràcter general per mostrar la importància de l'experimentació i la innovació en Ciència i Tecnologia del Aliments. Els objectius formatius concrets són: Objectius del Bloc Química Aprendre a fer servir les balances analítica, de precisió i granetari Aplicar les tècniques volumètriques i verificar-ne la precisió Conèixer les diferents tècniques de separació i purificació de sòlids Calibrar un pH-metre Conèixer la força relativa dels àcids i de les bases Conèixer el funcionament de les solucions amortidores de pH Sintetitzar compostos orgànics i inorgànics, i calcular el rendiment Entendre les bases i aprendre a fer servir diferents tècniques analítiques d'anàlisi quantitatiu basades en mètodes volumètrics i espectrofotomètrics. Determinar la concentració de certes molècules en mostres reals seguint les diferents etapes del procés analític. Objectius del Bloc Biologia Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups vegetals i animals Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. Identificar i situar taxonòmicament les espècies vegetals i animals observades. Consolidar la pràctica en la utilització dels microscopis estereoscòpic i òptic i la preparació de mostres per a ambdós tipus de microscòpia. Observar diferents tipus de cèl·lules i estructures cel·lulars. Aprendre a interpretar imatges obtingudes amb diferents tipus de tècniques de microscòpia òptica i electrònica Comprendre el funcionament del fus mitòtic i l'anell contràctil mitjançant l'observació de la divisió mitòtica en diferents tipus de cèl·lules Objectius del Bloc Microbiologia i Parasitologia Conèixer les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics bàsics. Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits d'interès en aliments.
Resum: CONTEXTUALIZACIÓN Y OBJETIVOS FORMATIVOS DE LA ASIGNATURA Se trata de una asignatura de primer curso, de carácter básico y práctico. En esta asignatura el estudiante deberá adquirir las habilidades que le permitirán aplicar las técnicas y métodos básicos de diferentes materias. Además, el estudiante deberá adquirir una visión generalista de la trascendencia de la experimentación en la industria alimentaria. Los contenidos de la asignatura se estructuran en tres bloques, que son los de Química, 1 industria alimentaria. Los contenidos de la asignatura se estructuran en tres bloques, que son los de Química, Biología y el bloque de Microbiología y Parasitología. Además, se programarán dos conferencias de carácter general para mostrar la importancia de la experimentación y la innovación en Ciencia y Tecnología del Alimentos. Los objetivos formativos concretos son: Objetivos del Bloque Química Aprender a utilizar las balanzas analítica, de precisión y granetario Aplicar las técnicas volumétricas y verificar su precisión Conocer las diferentes técnicas de separación y purificación de sólidos Calibrar un pH-metro Conocer la fuerza relativa de los ácidos y de las bases Conocer el funcionamiento de las soluciones amortiguadoras de pH Sintetizar compuestos orgánicos e inorgánicos, y calcular el rendimiento Entender las bases y aprender a utilizar diferentes técnicas analíticas de análisis cuantitativo basadas en métodos volumétricos y espectrofotométricos. Determinar la concentración de ciertas moléculas en muestras reales siguiendo las diferentes etapas del proceso analítico. Objetivos del Bloque Biología Reconocer las características anatómicas y morfológicas de los diferentes grupos vegetales y animales Conocer la utilización de claves dicotómicas para la determinación de plantas y de animales. Identificar y situar taxonómicamente las especies vegetales y animales observadas. Consolidar la práctica en la utilización de los microscopios estereoscópico y óptico y la preparación de muestras para ambos tipos de microscopía. Observar diferentes tipos de células y estructuras celulares. Aprender a interpretar imágenes obtenidas con diferentes tipos de técnicas de microscopía óptica y electrónica Comprender el funcionamiento del huso mitótico y el anillo contráctil mediante la observación de la división mitótica en diferentes tipos de células Objetivos del Bloque Microbiología y Parasitología Conocer las técnicas y métodos microbiológicos y parasitológicos básicos. Conocer y diferenciar los principales tipos de microorganismos y parásitos de interés en alimentos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
7 p, 114.8 KB

Anglès
7 p, 113.1 KB

Castellà
7 p, 113.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2021-01-15   Favorit i Compartir