Fisiologia Humana [103252]
Jiménez Farrerons, Marcel
Fernández Gimeno, Ester
Vergara Esteras, Patri
Martín Ibáñez, Maite
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Fisiología Humana
Data: 2019-20
Resum: L' assignatura Fisiologia Humana és una assignatura de formació bàsica que es cursa durant el primer semestre del segon any del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments. El principal objectiu és que l'estudiant adquireixi els coneixements fonamentals de les funcions orgàniques i de com es regulen. Degut a que en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments no es contempla la matèria anatomia, en l'assignatura Fisiologia Humana s'impartiran també els conceptes d'estructura del organisme necessaris per entendre els processos fisiològics. Els coneixements que ha d'haver adquirit l'estudiant un cop superada l'assignatura s'estructuren en els següents grans blocs: 1- Principis fisiològics i fisiologia dels teixits excitables. 2- Regulació endocrina del organisme. 3- Funcions del sistema gastrointestinal. 4- Funció reproductora. 5- Funcions cardiovascular i respiratòria 1 5- Funcions cardiovascular i respiratòria 6- Fisiologia renal. Els coneixements que s'imparteixen en aquesta assignatura han de ser la base per entendre conceptes que s'explicaran posteriorment, com per exemple els relacionats amb la Toxicologia, la Nutrició, la Composició i propietats dels aliments, La producció d'aliments etc.
Resum: La asignatura Fisiología Humana es una asignatura de formación básica que se cursa durante el primer semestre del segundo año del grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. El principal objetivo es que el estudiante adquiera los conocimientos fundamentales de las funciones orgánicas y de cómo se regulan. Debido a que en el grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos no se contempla la materia anatomía, en la asignatura Fisiología Humana se impartirán también los conceptos estructurales necesarios para entender los procesos fisiológicos. Los conocimientos que debe haber adquirido el estudiante una vez superada la asignatura se estructuran en los siguientes grandes bloques: 1- Principios fisiológicos y fisiología de los tejidos excitables. 2- Regulación endocrina del organismo. 3- Funciones del sistema gastrointestinal. 4- Función reproductora. 5- Funciones cardiovascular y respiratoria 1 5- Funciones cardiovascular y respiratoria 6- Fisiología renal. Los conocimientos que se imparten en esta asignatura deben ser la base para entender conceptos que se explicarán posteriormente, como por ejemplo los relacionados con la Toxicología, la Nutrición, la Composición y propiedades de los alimentos, la producción de alimentos etc.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
7 p, 123.7 KB

Castellà
7 p, 122.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2019-07-26   Favorit i Compartir