Cultius Cel·lulars en Recerca Biomèdica [103977]
Martín Flix, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Cell Cultures in Biomedical Research
Título variante: Cultivos Celulares en Investigación Biomédica
Fecha: 2019-20
Resumen: CONTEXTUALITZACIÓ: L'assignatura de Cultius Cel·lulars en Recerca Biomèdica s'imparteix en el 2on semestre del 5è curs de la titulació de Veterinària a la Facultat de Veterinària. Aquesta és una assignatura amb un cert grau d'especialització, en la que es pretén que l'alumne adquireixi unes nocions bàsiques per iniciar-se en les metodologies utilitzades en la manipulació i el cultiu de cèl·lules eucariotes de mamífers. Per això és una assignatura amb un component pràctic important. Aquest bloc de lliçons pretén aportar a l'estudiant de Veterinària, coneixements sobre les tècniques bàsiques de cultiu de cèl·lules animals, tant pel que fa als seus fonaments teòrics com a la pràctica de les mateixes. També s'inclouen altres tècniques per al seguiment o la caracterització de les cèl·lules en cultiu, com les tècniques de microscòpia de contrast de fases i de fluorescència i les tècniques per a la immunodetecció fluorescent de proteïnes. Es tracta de tècniques molt útils en la en la recerca i en indústries derivades, com ara la farmacèutica, que es fan servir, per exemple, en la caracterització cel·lular, en la detecció d'efectes citotòxics i mutagènics de diversos compostos (medicaments, additius, etc. ) o ens els assajos in vitro d'inflamació. OBJECTIUS: 1) Conèixer l'equipament i material bàsic d'un laboratori de Cultius Cel·lulars 2) Conèixer les metodologies bàsiques utilitzades en un laboratori de Cultius Cel·lulars.
Resumen: CONTEXTUALIZACIÓN: La asignatura de Cultivos Celulares en Investigación Biomédica se imparte en el 2º semestre del 5º curso de la titulación de Veterinaria en la Facultad de Veterinaria. Esta es una asignatura con un cierto grado de especialización, en la que se pretende que el alumno adquiera nociones básicas para poder iniciarse en las metodologías utilizadas en la manipulación y el cultivo de células eucariotas de mamíferos. Por eso es una asignatura con un componente práctico importante. Este bloque de lecciones pretende aportar al estudiante de Veterinaria conocimientos sobre las técnicas básicas de cultivo de células animales, tanto en cuanto a sus fundamentos teóricos, como en cuanto a la parte práctica de las mismas. También se incluye el aprendizaje de técnicas para el seguimiento o la caracterización de las células en cultivo, como la microscopía de contraste de fases y de fluorescencia y las técnicas para la inmunodetección fluorescente de proteínas. Se trata de técnicas muy útiles en la en investigación y en industrias derivadas de la misma, como la farmacéutica, en la que se utilizan, por ejemplo, la caracterización celular o la detección de efectos citotóxicos y mutagénicos de diversos compuestos (medicamentos, aditivos , etc. ). OBJETIVOS: 1) Conocer el equipamiento y material básico de un laboratorio de Cultivos Celulares. 2) Conocer las metodologías y protocolos básicos utilizados en un laboratorio de Cultivos Celulares. 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.6 KB

Anglès
5 p, 106.0 KB

Castellà
5 p, 105.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir