Pràctica Clínica Assistencial II [104071]
Molinuevo Alonso, Beatriz
Azagra Ledesma, Rafael
Mundet Tuduri, Javier
Flor Escriche, Xavier
Grau Majo, Inmaculada
Giménez Llort, Lydia
López López, Maria Isabel
Bassa Massanas, Alexandre
Altaba Barceló, Ana María
Juvanteny Gorgals, Joan
Lopez Exposito, Francisco
Gonzalez Saavedra, Maria Isabel
Juncosa Font, Sebastián
Guell Parnau, Silvia
Mengual Martinez, Lucas
Bosch Fontcuberta, Jose Maria
Llussa Arboix, Judit
Morera Garcia, Marta
Wilke Trinxant, Maria Asuncion
Llauger Rossello, Maria Antonia
Bare Mañas, Montserrat
Mulero Collantes, Miriam
Pérez León, Noemí
Escobar Oliva, Ana Belén
Mas Casals, Ariadna
Cirera Perich, Miquel
Rodríguez Mas, Montserrat
Blanch Mon, Alba
Díaz Gete, Laura
Rebollar Gil, Mónica
Lacasta Tintorer, David
Taberner Viera, Joan
Cánovas Zaldúa, Yoseba
Vega Moreno, Daniel
Cos Claramunt, F. Xavier
Piquer Farres, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Clinical Care Practice II
Título variante: Práctica Clínica Asistencial II
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Pràctica Clínica Assitencial II s'imparteix a segon curs del Grau de Medicina i forma part de la Matèria Pràctica Clínica amb l'objectiu d'apropar a l'estudiant a la pràctica clínica des del primer any de carrera. L'experiència viscuda a l'assignatura Pràctica Clínica Assistencial I ha permès a l'estudiant conèixer el funcionament d'un Centre d'Atenció Primària i tenir un primer contacte amb pacients. Atès que l'exercici de la Medicina es bassa en una relació interpersonal, amb l'assignatura Pràctica Clínica Assistencial II es pretén que l'estudiant comenci a copsar la importància de les conductes, els estats psicològics, les creences, les expectatives, els desitjos i les actituds de les persones en els seus processos de salut-malaltia, així com de la rellevància de les habilitats comunicatives del/de la metge/ssa en la relació amb pacients i familiars. L'objectiu general de l'assignatura Pràctica Clínica Assitencial II és que l'alumnat conegui el rellevant paper de la comunicació no verbal dels/de les pacients i dels/de les professionals sanitaris/àries en un context d'Atenció Primària, desenvolupi capacitats d'observació i d'expressió emocional en contextos simulats i reals de visita mèdica i comenci a integrar-les en la seva pràctica clínica. L'aprenentatge de competències relacionades amb la comunicació no verbal permetrà a l'estudiant començar la seva formació en habilitats interpersonals i comunicatives que es relacionen amb l'obtenció de major informació i més acurada, la millora del nivell de satisfacció tant dels/de les pacients com dels/deles 2 informació i més acurada, la millora del nivell de satisfacció tant dels/de les pacients com dels/deles professionals, un major nivell de precisió diagnòstica, el disseny d'un pla terapèutic adaptat a les característiques dels/de les pacients i una major probabilitat de compliment terapèutic entre altres. Les competències apreses a l'assignatura Pràctica Clínica Assitencial II serveixen de base per la formació en entrevista clínica que l'alumnat realitza a l'assignatura Pràctica Clínica Assitencial III i per la resta d'assignatures de la Matèria Pràctica Clínica.
Resumen: La asignatura de Práctica Clínica Asistencial II se imparte en el segundo curso del grado de Medicina y forma parte de la materia Práctica Clínica, con el objetivo de acercar al alumnado a la práctica clínica desde el primer año de carrera. La experiencia vivida en la asignatura Práctica Clínica Asistencial I ha permitido al alumnado conocer el funcionamiento de un centro de atención primaria y tener un primer contacto con pacientes. Dado que el ejercicio de la medicina se basa en una relación interpersonal, con la asignatura de Práctica Clínica Asistencial II se pretende que el alumnado empiece a captar la importancia de las conductas, los estados psicológicos, las creencias, las expectativas, los deseos y las actitudes de las personas en sus procesos de salud-enfermedad, así como la relevancia de las habilidades comunicativas del/de la médico en la relación con pacientes y familiares. El objetivo general de la asignatura Práctica Clínica Asistencial II es que el alumnado conozca el relevante papel de la comunicación no verbal de pacientes y de profesionales sanitarios en un contexto de atención primaria, desarrolle capacidades de observación y de expresión emocional en contextos simulados y reales de visita médica y empiece a integrarlas en la práctica clínica. El aprendizaje de competencias relacionadas con la comunicación no verbal permitirá al alumnado empezar su formación en habilidades interpersonales y comunicativas que se relacionan, por ejemplo, con la obtención de mayor información y más esmerada, la mejora del nivel de satisfacción, tanto de pacientes como de profesionales, un mayor nivel de precisión diagnóstica, el diseño de un plan terapéutico adaptado a las características de los/las pacientes y una mayor probabilidad de cumplimiento terapéutico. Las competencias adquiridas en la asignatura de Práctica Clínica Asistencial II sirven de base para la 2 Las competencias adquiridas en la asignatura de Práctica Clínica Asistencial II sirven de base para la formación en entrevista clínica que el alumnado realiza en la asignatura de Práctica Clínica Asistencial III y en el resto de asignaturas de la Materia.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 118.5 KB

Anglès
5 p, 106.1 KB

Castellà
7 p, 118.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2019-12-13   Favorit i Compartir