Pràcticum III [104191]
Lorente Guerrero, Juan
Auge Domenech, Laura
Piña, Joan
Fuentes Cabrera, Juan Fernando
Naches Solsona, Silvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Additional title: Practicum III
Additional title: Prácticum III
Date: 2019-20
Abstract: BLOC I: L'objectiu fonamental del Bloc I és completar la formació dels estudiants en situacions pràctiques donant una formació professional aplicada a l'alumne com a futur logopeda en pacients afectats de patologies del llenguatge, deglució i audició, en població infantil i adulta. A més de l'objectiu general de saber la terminologia que li permeti interactuar amb eficàcia amb d'altres professionals mèdics o logopedes, es pretén que l'alumnat assoleixi els següents objectius específics: 1. Apropar els alumnes a l'activitat professional amb el fi de posar en pràctica les habilitats i destreses assolides al llarg de la seva formació acadèmica, completant d'aquesta forma la seva formació teòrica. 2. Familiaritzar a l'alumne amb la dinàmica de les relacions personals i professionals en l'entorn de feina. 3. Saber interpretar i analitzar un informe mèdic en pacients amb patologies del llenguatge, deglució i audició, i ser capaç d'elaborar i redactar un informe d'exploracions, de diagnòstic, de seguiment, finalització i derivació del pacient. 4. Realitzar tasques d' intervenció logopèdica. Programació i realització de les sessions: objectius, recursos, tècniques, mètodes, entrevistes. Saber explicar i argumentar el tractament escollit. 5. Realitzar tasques de investigació dins el camp de la Logopèdia. Saber i aplicar la metodologia científica, analitzar dades, revisar publicacions. BLOC II: Un cop cursats els tres primers cursos del Grau de Logopèdia, que pretenen donar una base teòrica sobre l'exploració i la rehabilitació logopèdica dels malalts neurològics, és necessari que l'alumne pugui posar en pràctica aquests coneixements, utilitzant mesures d'exploració i treballant directament amb el pacient en el procés de rehabilitació. En acabar el Bloc II del Practicum III es pretén que l'alumne sigui capaç de posar en pràctica les competències apreses en els camps de l'exploració i la rehabilitació logopèdica amb malalts neurològics, que ha après al llarg del Grau.
Abstract: BLOQUE I: El objetivo fundamental del Bloque I es completar la formación de los estudiantes en situaciones prácticas dando una formación profesional aplicada al alumno como futuro logopeda en pacientes afectados de patologías del lenguaje, deglución y audición, en población infantil y adulta. Además del objetivo general de saber la terminología que le permita interactuar con eficacia con otros profesionales médicos o logopedas, se pretende que el alumnado alcance los siguientes objetivos específicos: 1. Acercar a los alumnos a la actividad 1 pretende que el alumnado alcance los siguientes objetivos específicos: 1. Acercar a los alumnos a la actividad profesional con el fin de poner en práctica las habilidades y destrezas alcanzadas a lo largo de su formación académica, completando de esta forma su formación teórica. 2. Familiarizar al alumno con la dinámica de las relaciones personales y profesionales en el entorno de trabajo. 3. Saber interpretar y analizar un informe médico en pacientes con patologías del lenguaje, deglución y audición, y ser capaz de elaborar y redactar un informe de exploraciones, de diagnóstico, de seguimiento, finalización y derivación del paciente. 4. Realizar tareas de intervención logopédica. Programación y realización de las sesiones: objetivos, recursos, técnicas, métodos, entrevistas. Saber explicar y argumentar el tratamiento elegido. 5. Realizar tareas de investigación dentro del campo de la Logopedia. Saber y aplicar la metodología científica, analizar datos, revisar publicaciones. BLOQUE II: Una vez cursados los tres primeros cursos del Grado de Logopedia, que pretenden dar una base teórica sobre la exploración y la rehabilitación logopédica de los enfermos neurológicos, es necesario que el alumno pueda poner en práctica estos conocimientos, utilizando medidas de exploración y trabajando directamente con el paciente en el proceso de rehabilitación. Al terminar el Bloque II del Practicum III se pretende que el alumno sea capaz de poner en práctica las competencias aprendidas en los campos de la exploración y la rehabilitación logopédica con enfermos neurológicos, que ha aprendido a lo largo del Grado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Logopèdia [2500893]
Study plan: Grau en Logopèdia [1383]Català
8 p, 136.2 KB

Anglès
7 p, 129.5 KB

Castellà
7 p, 130.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2019-07-26   Favorit i Compartir