Gestió Pública i Polítiques Urbanes [104541]
Miralles de Imperial Pujol, Julia
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Gestión Pública y Políticas Urbanas
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura pretén abordar les noves dinàmiques i reptes urbans des d'un enfocament de les polítiques públiques que garanteixi la qualitat de vida, la sostenibilitat i la igualtat d'oportunitats i amb l'aplicació de les TIC com a eines de facilitació del govern de les ciutats. Els objectius de la matèria consisteixen en conèixer els elements bàsics que configuren els governs locals: principis normatius, estructures, actors i agenda de polítiques per tal d'assolir la capacitat d'analitzar amb visió crítica i ben fonamentada la realitat del govern local especialment a Catalunya, però també estudiant casos del conjunt d'Espanya i d'altres països de la Unió Europea. Més enllà d'analitzar trajectòries del passat i situacions del present, també es tractarà de plantejar i analitzar alternatives de futur a partir dels debats actuals sobre municipalisme. El fet de que els governs locals siguin el primer esglaó de l'estructura política i administrativa i, alhora, d'una realitat propera i a l'abast de cada estudiant, els atorga un gran pes específic. A part d'un objecte d'estudi d'indubtable interès, els governs locals són també un dels espais més prometedors per a la pràctica professional. Per aquest motiu el curs pretén articular les reflexions teòriques sobre els governs locals amb l'estudi i debat de pràctiques locals, fet pel qual tindran un paper central les activitats pràctiques per part dels i 1 l'estudi i debat de pràctiques locals, fet pel qual tindran un paper central les activitats pràctiques per part dels i les estudiants centrades en l'anàlisi de casos de polítiques públiques sectorials implementades a diverses ciutats.
Resumen: Esta asignatura pretende abordar las nuevas dinámicas y retos urbanos desde un enfoque de las políticas públicas que garantice la calidad de vida, la sostenibilidad y la igualdad de oportunidades y con la aplicación de las TIC como herramientas de facilitación del gobierno de las ciudades. Los objetivos de la materia consisten en conocer los elementos básicos que configuran los gobiernos locales: principios normativos, estructuras, actores y agenda de políticas para alcanzar la capacidad de analizar con visión crítica y bien fundamentada la realidad del gobierno local especialmente en Cataluña, pero también estudiando casos del conjunto de España y de otros países de la Unión Europea. Más allá de analizar trayectorias del pasado y situaciones del presente, también se tratará de plantear y analizar alternativas de futuro a partir de los debates actuales sobre municipalismo. El hecho de que los gobiernos locales sean el primer escalón de la estructura política y administrativa y, al mismo tiempo, una realidad cercana y al alcance de cada estudiante, les otorga un gran peso específico. Aparte de un objeto de estudio de indudable interés, los gobiernos locales son también uno de los espacios más prometedores para la práctica profesional. De ahí que el curso pretenda articular las reflexiones teóricas sobre los gobiernos locales con el estudio y debate de prácticas locales, por lo que tendrán un papel central 1 sobre los gobiernos locales con el estudio y debate de prácticas locales, por lo que tendrán un papel central las actividades prácticas por parte de los y las estudiantes centradas en el análisis de casos de políticas públicas sectoriales implementadas en diversas ciudades.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [2503743]
Plan de estudios: 1395 [1395]Català
8 p, 133.2 KB

Castellà
8 p, 132.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir