Sistemes de Gestió dels Costos [104608]
Casablancas Segura, Carme
Rivera Vicencio, Eduardo Alejandro
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Cost Management Systems
Títol variant: Sistemas de Gestión de Costes
Data: 2019-20
Resum: Context: Aquesta assignatura figura contextualitzada dins de la matèria Comptabilitat junt amb l'assignatura Comptabilitat Bàsica, que s'imparteix en el segon quadrimestre del primer curs del Grau d'Empresa i Tecnologia. Objectius: Comprendre la relació entre la Comptabilitat Bàsica (externa) i la Comptabilitat de Costos (interna). Conèixer el concepte de cost i la relació entre cost i despesa, així com la classificació dels costos. Conèixer i saber utilitzar els sistemes d'acumulació de costos en les diferents tipologies d'industria. Conèixer el concepte i aplicacions del cost estàndard com a eina bàsica de la Planificació i del Control Pressupostari. Conèixer les eines bàsiques per a la presa de decisions. Compendre el concepte de qualitat en els seus diferents àmbits (producte, empresa i entorn). Saber calcular els costos de qualitat del producte o servei.
Resum: Contexto: Esta asignatura figura contextualizada dentro de la materia Contabilidad junto con la asignatura Contabilidas Básica, que se imparte en el segundo cuatrimestre del primer curso del Grado en Empresa y Tecnologia. Objetivos: Comprender la relación entre la Contabildad Básica (externa) y la Contabildad de Costes (interna). Conocer el concepto de coste y la relación entre coste y gasto, así cómo la clasificación de los costes. Conocer y saber utilizar los diversos sistemas de acumulación de costes. Conocer el concepto y aplicaciones del coste estándar como herramienta básica de la Planificación y del Control Presupuestario. Conocer las herramientas básicas para la toma de decisiones. Entender el concepto de calidad en sus diferentes ámbitos (producto, empresa y entorno). Saber calcular los costes de la calidad del producto o servicio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 107.2 KB

Anglès
5 p, 106.3 KB

Castellà
5 p, 106.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-02-29   Favorit i Compartir