Economia del Sector Públic [41256]
Blanco Fillola, Ismael Iván
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: Economics for the Public Sector
Título variante: Economía del Sector Público
Fecha: 2019-20
Resumen: Objectius del mòdul 1. Entendre els fonaments de la intervenció del sector públic en l'economia i capacitar tècnicament en els instruments d'aquesta intervenció. A partir d'aquestes bases generals, l'estudiant podrà més específicament analitzar les actuacions concretes de despesa, com ara a la sanitat, l'ensenyament, les pensions, etc. , amb coneixement del cas espanyol i el dels països de la OCDE. 2. Saber diferenciar entre objectius i instruments de la intervenció pública. No confondre questions normatives amb positives, ni polítiques strictu sensu i professionals de la gestió pública. A partir d'aquí es tractarà de que per si mateix els participants analitzin estratègies instrumentals de finançament i despesa pública. Saber identificar aspectes bàsics de l'economia de la imposició i de la despesa social, els seus efectes econòmics -i de què depenen aquests- i les seves alternatives i tot això en el camp de les hisendes multijurisdiccionals 3. Conèixer informadament les característiques bàsiques de la hisenda pública - unitària o federal (sistema pressupostari i fiscal). Analitzar el finançament autonòmic i local català i espanyol. Analitzar concretament els seus instruments més caracteritzadors per als responsables tècnics de les administracions subcentrals com son els preus públics i les subvencions.
Resumen: Entender los fundamentos de la intervención del sector público en la economía y capacitar técnicamente en los instrumentos de esta intervención. A partir de estas bases generales, el estudiante podrá más específicamente analizar las actuaciones concretas de gasto, tales como la sanidad, la enseñanza, las pensiones, etc. , con conocimiento del caso español y el de los países de la OCDE. Saber diferenciar entre objetivos e instrumentos de la intervención pública. No confundir cuestiones normativas con positivas, ni políticas strictu sensu y profesionales de la gestión pública. A partir de aquí se tratará de que por sí mismo los participantes analicen estrategias instrumentales de financiación y gasto público. Saber identificar aspectos básicos de la economía de la imposición y del gasto social, sus efectos económicos -y de la que dependen éstos- y sus alternativas y todo ello en el campo de las haciendas multijurisdiccionales Conocer informadamente las características básicas de la Hacienda Pública - unitaria o federal (sistema presupuestario y fiscal). Analizar la financiación autonómica y local catalana y española. Analizar concretamente sus instrumentos más caracterizadores para los responsables técnicos de las administraciones subcentrales como son los precios públicos y las subvenciones.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Gestió Pública [4313500]
Plan de estudios: Màster Universitari en Gestió Pública [1119]Català
8 p, 115.8 KB

Anglès
8 p, 113.6 KB

Castellà
8 p, 114.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2019-09-09   Favorit i Compartir