Identifiquen més de 800 noves regions del genoma que podrien ser rellevants en l'evolució humana
Casillas Viladerrams, Sònia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Murga-Moreno, Jesus (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Coronado-Zamora, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Barbadilla Prados, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Identifican más de 800 nuevas regiones del genoma que podrían ser relevantes en la evolución humana
Títol variant: Over 800 new genome regions possibly relevant to human evolution identified
Data: 2019
Resum: Un estudi del grup de recerca Bioinformàtica de la Diversitat Genòmica de la UAB, publicat a la revista Nucleic Acids Research, incrementa en un 40% el total dels senyals de selecció natural en el genoma humà detectades fins ara. Els investigadors han aconseguit sumar un total de 873 noves regions del genoma humà com a fermes candidates d'haver estat el blanc de la selecció natural en algun moment des del sorgiment de la nostra espècie fins al present. Aquestes se sumen a les 1986 que ja s'havien detectat fins a la data, proporcionant un conjunt de dades molt valuós per respondre a la pregunta: què ens fa humans? Les dades són fruit del projecte PopHumanScan, un catàleg exhaustiu de regions que mostren evidències de la selecció natural en el genoma humà.
Resum: Un estudio del grupo de investigación Bioinformática de la Diversidad Genómica de la UAB, publicado en la revista Nucleic Acids Research, incrementa en un 40% el total de las señales de selección natural en el genoma humano detectadas hasta la fecha. Los investigadores han conseguido sumar un total de 873 nuevas regiones del genoma humano como firmes candidatas de haber sido el blanco de la selección natural en algún momento desde el surgimiento de nuestra especie hasta el presente. Estas se suman a las 1986 que ya se habían detectado hasta la fecha, proporcionado un conjunto de datos muy valioso para responder a la pregunta: ¿qué nos hace humanos? Los datos son fruto del proyecto PopHumanScan, un catálogo exhaustivo de regiones que muestran evidencias de la selección natural en el genoma humano.
Resum: A study by the research group Bioinformatics of Genome Diversity at the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), published in the journal Nucleic Acids Research, increases by 40% the total number of signals of natural selection detected in the human genome to date. Researchers were able to add a total of 873 new regions of the human genome as firm candidates to have been the target of natural selection at some point from the emergence of our species to the present. These are added to the 1986 regions that had already been detected, providing a very valuable set of data to help answer the question: what makes us humans? The data is part of the PopHumanScan project, an exhaustive catalog of regions that show evidence of natural selection in the human genome.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388Català
3 p, 539.7 KB

Español
3 p, 594.6 KB

English
3 p, 593.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-07-31, darrera modificació el 2021-08-07   Favorit i Compartir