La causa més freqüent de vertigen pot ser fàcilment diagnosticada i tractada a les consultes d'atenció primària
Azagra Ledesma, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Ballve Moreno, José Luis (Institut Català de la Salut. Centre d'Atenció Primària Florida Nord)

Títol variant: La causa más frecuente de vértigo puede ser fácilmente diagnosticada y tratada en las consultas de atención primaria
Títol variant: The main cause of vertigo can be easily diagnosed and treated by primary care physicians
Data: 2019
Resum: El vertigen, definit sovint com una sensació de mareig, és un motiu de consulta freqüent a urgències dels hospitals i sobretot en les consultes d'atenció primària. No obstant això, el seu diagnòstic i tractament se sol fer en unitats especialitzades, i això fa que trigui molt de temps i en dificulti la generalització rutinària. Aquest article té com a objectiu demostrar que els metges de família poden realitzar les proves de diagnòstic i tractament del vertigen amb èxit amb un entrenament de 2 hores.
Resum: El vértigo, definido a menudo como una sensación de mareo, es un motivo de consulta frecuente en urgencias de los hospitales y sobre todo en las consultas de atención primaria. Sin embargo, su diagnóstico y tratamiento se suele hacer en unidades especializadas, tardando así mucho más tiempo y dificultando su generalización rutinaria. Este artículo tiene como objetivo demostrar que los médicos de familia pueden realizar las pruebas de diagnóstico y tratamiento del vértigo con éxito con un entrenamiento de 2 horas.
Resum: Vertigo, often referred to as a feeling of dizziness, is one of most frequent causes patients seek hospital emergency consultation and especially in primary healthcare centers. However, its diagnosis and treatment are usually done in specialized units, which means that it takes a long time and hinders routine generalization. This article aims to show that family doctors can successfully use Dix-Hallpike and Epley maneuvers to diagnose and treat vertigo after a 2-hour training session.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2019, p. 1-5, ISSN 2014-6388



Catala
5 p, 461.0 KB

Español
6 p, 454.3 KB

English
5 p, 638.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-07-31, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir