"Cusen per vendre" : el treball de les dones del S.XVIII i el canvi estructural
Sarasúa, Carmen (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)

Títol variant: "Cosen para vender" : el trabajo de las mujer S.XVIII y el cambio estructural
Títol variant: "They sew to sell": eighteenth-century women's work and structural change
Data: 2019
Resum: ¿A què es dedicaven les dones a Espanya en el segle XVIII, abans que hi haguessin censos de població? Gràcies a aquesta investigació, s'ha descobert que un gran percentatge de dones treballaven en les manufactures (sobretot en les tèxtils) i en el servei domèstic, el que ha transformat la visió que es tenia fins ara de l'economia del passat i de l'estructura ocupacional a l'Espanya del segle XVIII.
Resum: ¿A qué se dedicaban las mujeres en España en siglo XVIII, antes que hub población? Gracias a esta investigación, se ha descubierto que un gran porcen trabajaban en las manufacturas (sobre todo en textiles) y en el servicio domé transformado la visión que se tenía hasta ahora de la economía del pasado y ocupacional a España del siglo XVIII.
Resum: Were women working in the 18th century Spain, before censuses of the population existed? Thanks to this research, it has been discovered that a large percentage of women worked in manufacturing (especially in textiles) and in domestic service, which has changed the existing narrative of the economy of the past and the occupational structure of 18th century Spain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 467.4 KB

Español
3 p, 297.8 KB

English
4 p, 322.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-07-31, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir