Agressions contra els professionals de la salut : és possible una altra resposta?
Teixidó Prevosti, Araceli (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)

Título variante: Agresiones contra los profesionales de la salud: ¿es posible otra respuesta?
Fecha: 2019
Resumen: Com pot ser que el metge, abans tan respectat, sigui objecte de desconfiança, inclús d'agressions? Com haurien de reaccionar els professionals de salut davant d'aquestes agressions? En la Tesi d'Araceli Teixidó s'hi plantegen aquestes preguntes i reflexiona sobre conceptes com autonomia, cos i paternalisme, tot presentant una crítica del principi d'autonomia des de la perspectiva de la psicoanàlisis a partir del problema de la violència contra els professionals sanitaris.
Resumen: ¿Cómo puede ser que el médico, antes tan respetado, sea objeto de desconfianza, incluso de agresiones? ¿Cómo deberían reaccionar los profesionales de salud ante estas agresiones? En la Tesis de Araceli Teixidó se plantean estas preguntas y reflexiona sobre conceptos como autonomía, cuerpo y paternalismo, presentando una crítica del principio de autonomía desde la perspectiva del psicoanálisis a partir del problema de la violencia contra los profesionales sanitarios.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Juliol 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 319.2 KB

Español
3 p, 197.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2019-07-31, última modificación el 2022-02-06



   Favorit i Compartir