Disseny i implementació d'una API REST per a la plataforma SIMBA
Martí Guerrero, Henoc
Martí Escalé, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Design and implementation of a REST API for the SIMBA platform
Títol variant: Diseño e implementación de una API REST para la plataforma SIMBA
Data: 2019-07-01
Resum: Actualment, són moltes les aplicacions i projectes que disposen d'una API REST. De la mateixa manera, són moltes les empreses que generen negoci gràcies a les seves prestacions. Amb aquest tipus d'arquitectura s'obtenen avantatges tan importants com el creixement horitzontal i la programació d'API's més eficients i enfocades a la lògica d'Internet. El SIMBA és la plataforma integral d'indicadors metropolitans de l'IERMB. Proporciona de forma pública l'accés a una informació precisa, actualitzada i comparable en forma d'indicadors que permeten el seguiment en el temps i l'espai. Aquesta web d'estadística s'ha quedat desfasada: disposa de poca escalabilitat, poca flexibilitat i un consum de recursos elevat. D'aquesta necessitat neix el projecte actual: dissenyar i implementar un nou back-end amb arquitectura REST capaç de gestionar eficientment les consultes sobre els indicadors en formats estàndard.
Resum: Nowadays, there are many apps and projects that have an API REST available. Likewise, there are many companies which are operative thanks to them. With this type of structure, they obtain advantages such as horizontal expansion and the most efficient and focused on Internet's logic API's programming. SIMBA is the integral platform of IERMB's metropolitan indicators. It provides public access to precise and updated information, which can be compared through indicators that allow its following through time and space. This statistics website has become outdated: it only has a short range, minimum flexibility and a high cost of operation. From this necessity this project was born: designing and implementing a new back-end with REST structure capable of managing eficiently the standard indicators enquiries.
Resum: Actualmente son muchas las aplicaciones y proyectos que disponen de una API REST. Del mismo modo, son muchas las empresas que generan negocio gracias a sus prestaciones. Con este tipo de arquitectura se obtienen ventajas tan importantes como el crecimiento horizontal y la programación de APIs más eficientes y enfocadas a la lógica de Internet. El SIMBA es la plataforma integral de indicadores metropolitanos del IERMB. Proporciona de forma pública el acceso a una información precisa, actualizada y comparable en forma de indicadores que permitan el seguimiento en el tiempo y el espacio. Esta web de estadística ha quedado desfasada: dispone de poca escalabilidad, poca flexibilidad y un consumo de recursos elevado. De esta necesidad nace el proyecto actual: diseñar e implementar un nuevo back-end con arquitectura REST capaz de gestionar eficientemente las consultas sobre los indicadores en formatos estándar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: API ; REST ; HTTP ; PHP ; Monolog ; JSON ; JWT ; PostrgreSQL ; Apache ; Back-end13 p, 799.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2019-08-27, darrera modificació el 2021-07-31   Favorit i Compartir