Development of a remote-control system for GNSS sensors using AWS IoT
Ochoa Bañuelos, Arnau
López Salcedo, José Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Desenvolupament d'un sistema de control remot per a sensors GNSS utilitzant AWS IoT
Títol variant: Desarrollo de un sistema de control remoto para sensores GNSS usando AWS IoT
Data: 2019-07-01
Resum: The Internet of Things (IoT) is becoming one of the main technologies of the present, and it is expected to keep growing in the future. In order to develop an IoT system there is the option of developing all the infrastructure, but it is also an option to use one of the solutions that some companies provide. One can imagine that the second option will be better in most cases as it will be a faster and usually a better solution. This article presents how one of the most used solutions, the one provided by Amazon Web Services, is used in a real project. This technology to develop an IoT system to remotely control devices that are used as GNSS sensors within the Cloud GNSS Rx project. The AWS IoT components are explained on this document and, then, it is detailed how they have been used to develop the system. Furthermore, the implementation of a web dashboard that is used as the front-end for the user is also detailed.
Resum: La Internet de les coses (IoT en anglès) s'està convertint en una de les tecnologies més importants i s'espera que seguirà en creixement en el futur. Per tal de desenvolupar un sistema IoT existeix l'opció de desenvolupar tota la infraestructura, però també és una opció utilitzar una de les solucions que algunes empreses proveeixen. Un pot imaginar que la segona opció serà millor en la majoria dels casos, ja que serà una solució més ràpida i sovint funcionarà millor. Aquest article presenta com una de les solucions més utilitzades, la que proporciona Amazon Web Services, s'ha utilitzat en un projecte real. Aquesta tecnologia s'ha utilitzat per a desenvolupar un sistema IoT per a controlar remotament els dispositius que s'utilitzen com a sensors GNSS en el projecte Cloud GNSS Rx. Els components d'AWS IoT s'expliquen en aquest document i es detalla com aquests s'han utilitzat per a desenvolupar el sistema. A més, també es detalla com s'ha implementat un "dashboard" web el qual s'utilitza com a "front-end" per a l'usuari.
Resum: El Internet de las cosas (IoT en inglés) se está convirtiendo en una de las tecnologías más importantes i se espera que seguirá en crecimiento en el futuro. Para desarrollar un sistema IoT existe la opción de desarrollar toda la infraestructura, pero también es una opción utilizar una de las soluciones que algunas empresas proveen. Uno puede imaginar que la segunda opción será mejor en la mayoría de los casos, ya que será una solución más rápida y normalmente funcionará mejor. Este artículo presenta cómo una de las soluciones más utilizadas, la que proporciona Amazon Web Services, se ha utilizado en un proyecto real. Esta tecnología se ha utilizado para desarrollar un sistema IoT para controlar remotamente los dispositivos que se utilizan como sensores GNSS en el proyecto Cloud GNSS Rx. Los componentes de AWS IoT se explican en este documento y se detalla cómo estos se han utilizado para desarrollar el sistema. Además, también se detalla cómo se ha implementado un "dashboard" web como "front-end" para el usuario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Amazon Web Services ; Internet of Things ; Ruby on Rails ; Raspberry Pi ; Cloud GNSS Receiver ; Internet de les coses ; Internet de las cosas10 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2019-08-27, darrera modificació el 2021-07-31   Favorit i Compartir