Interfície d'ajuda a la recuperació d'informació a Twitter
Ritter Grau, Dídac
Prim Sabria, Marta, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Interfaz de ayuda a la recuperación de información en Twitter
Títol variant: Help information retrieval interface on Twitter
Data: 2019-06-29
Resum: El treball es centra en desenvolupar una interfície gràfica per utilitzar la plataforma Scrapy per obtener informació de Twitter. Aquesta s'utilitza per extreure, analitzar i realitzar estudis de lingüístics, de tendències polítiques,… a partir de piulades. Per aquesta raó, l'objectiu principal del treball consisteix a millorar la usabilitat d'una interfície d'usuari intuïtiva, "user-friendly", i multiplataforma per tal que qualsevol persona sense coneixements informàtics pugui utilitzar l'API Scrapy aplicada a l'anàlisi de Twitter. Sota aquest requisit apareix la següent pregunta: quins tipus de filtre és el més adient per obtenir informació útil per realitzar l'anàlisi d'informació? La resposta a aquesta pregunta s'obté després de realitzar una entrevista i un anàlisi de requisits amb el client. Per aquesta raó els filtres estan dissenyats i desenvolupats per treballar conjuntament entre ells i així obtenir una informació més precisa. Tenint en compte la investigació i l'anàlisi de requisits, la millor combinació de filtres per a realitzar aquests estudis és un filtre per als usuaris que van dirigits a les piulades, conjuntament amb un filtre de proximitat a una ciutat. S'ha obtingut una aplicació funcional que satisfà els requeriments i objectius marcats a l'inici.
Resum: El trabajo se centra en desarrollar una interfaz gráfica para utilizar la plataforma Scrapy y obtener información de Twitter. Está se utiliza para extraer, analizar y realizar estudios lingüísticos, tendencias políticas… a partir de tuits. Por esta razón, el objetivo principal del trabajo consiste en mejorar el uso de una interfaz de usuario intuitiva "user-friendly" y multiplataforma con la finalidad que cualquier persona sin conocimientos informáticos pueda utilizar la plataforma Scrapy aplicada al análisis de Twitter. Bajo dicho requerimiento aparece la siguiente pregunta: ¿qué tipo de filtro es el mejor para obtener información útil a fin de realizar el análisis de la información? La respuesta a esta pregunta se obtiene después de realizar una entrevista y análisis de requerimientos con el cliente. Por esta razón los filtros están diseñados y desarrollados para trabajar conjuntamente entre ellos y de esta manera obtener una información más precisa. Teniendo en cuenta la investigación y el análisis de requerimientos, la mejor combinación de filtros para realizar dichos estudios es un filtro para los usuarios a los cuales van dirigidos los tuits, conjuntamente con un filtro de proximidad a una ciudad. Se ha obtenido una aplicación funcional que satisface los requerimientos y objetivos marcados el inicio.
Resum: The work focuses on developing a graphical interface to use the Scrapy platform to obtain information from Twitter. This is used to extract, analyze and carry out studies of language, political trends, . . . from tweets. For this reason, the main objective of the work is to improve the usability of an intuitive, "user-friendly" user interface, and cross platform so that any person without computer skills can use the Scrapy API applied to the Twitter analysis. Under these requirements a questions appears: What type of filters are needed to obtain useful information? The answer to this question is obtained after an interview and requirements analysis with the client. For this reason the filters are designed to work jointly in order to obtain a better result. Taking into account, the investigation and requirements the most interesting combination to carry out these studies are: A filter a user uses to whom the tweets are addressed to, jointly with the site. A functional application has been obtained that satisfies the requirements and goals set at the beginning.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Scrapy per Twitter ; Crawling ; Twitter data ; Analítica de dades ; Scrapy para Twitter ; Datos Twitter ; Analítica de datos ; Scrapy for twitter ; Data analysis



9 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2019-08-27, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir