Goethe y el hermetismo
Alonso Espinas, Lluis
Cirera Izquierdo, Joan Carles, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Goethe i l'hermetisme
Títol variant: Goethe and the Hermetism
Data: 2019-06-12
Resum: El present treball és un estudi de la figura de Johann Wolfgang von Goethe i de l'hermetisme que tracta de reconèixer la importància que va tenir la filosofia hermètica per la formació del seu pensament. Consta de tres parts ben diferenciades. La primera correspon a una biografia que es focalitza en aquells aspectes que evidencien els vincles de connexió. La segona és una introducció a l'hermetisme, on s'exposen tres els seus textos més destacats. Alguns dels seus apartats estan destinats a les similituds de l'hermetisme amb la ciència moderna i amb el panteisme. En la tercera part es desenvolupa la influència hermètica que podem trobar en la visió de la naturalesa, el pensament científic, i en les creences religioses de Goethe. Per a mostrar aquestes qüestions, també s'analitza un conte juntament amb vuit poemes.
Resum: El presente trabajo es un estudio de la figura de Johann Wolfgang von Goethe y del hermetismo que trata de reconocer la importancia que tuvo la filosofía hermética para la formación de su pensamiento. Consta de tres partes bien diferenciadas. La primera corresponde a una biografía que se focaliza en aquellos aspectos que evidencian los vínculos de conexión. La segunda es una introducción al hermetismo, donde se exponen tres sus textos más destacados. Algunos de sus apartados están destinados a las similitudes del hermetismo con la ciencia moderna y con el panteísmo. En la tercera parte se desarrolla la influencia hermética que podemos encontrar en la visión de la naturaleza, el pensamiento científico, y en las creencias religiosas de Goethe. Para mostrar estas cuestiones, también se analiza un cuento junto con ocho poemas.
Resum: The present work is a study of the figure of Johann Wolfgang von Goethe and the hermetism that treats to recognise the importance that had the hermetical philosophy for the formation of his thought. It features of three well differentiated parts. The first corresponds at a biography that focus on those aspects that shows the ties of connection. The second is an introduction at the hermetism, where expose three his more excelled texts. Some of his sections are destined at the similarities of the hermetism with the modern science and with the pantheism. At the third part develops the hermetical influence that can find at the vision of the nature, the scientific thought, and at Goethe's beliefs. To show these questions, also analyses a tale together with eight poems.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Humanitats [2502758]
Pla d'estudis: Grau en Humanitats [1139]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Goethe ; Hermetisme ; Tot hermètic ; Tot és Un ; Déu ; Naturalesa ; Panteisme ; Hermetismo ; Todo hermético ; Todo es Uno ; Dios ; Naturaleza ; Panteísmo ; Hermetism ; Hermetical philosophy ; God ; Nature ; Pantheism



61 p, 675.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2019-08-27, darrera modificació el 2022-02-07



   Favorit i Compartir