Las mujeres de Elena Garro. Identidad e historia en Los recuerdos del porvenir
Cuadrado del Río, Alba
Ferrús Antón, Beatriz, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2019
Descripció: 37 pag.
Resum: El presente trabajo tiene como base el análisis de los personajes femeninos de Los recuerdos del porvenir, obra de la célebre autora mexicana Elena Garro, y el contexto histórico de la Guerra Cristera. El ensayo posee dos niveles: en primer lugar, se presenta a las figuras femeninas atendiendo a los arquetipos que representan, y, seguidamente, el segundo nivel se filtra en la psicología de cada una de ellas para observar cómo se produce la transgresión del molde al que están prefijadas.
Resum: El present treball té com a base d'anàlisi els personatges femenins de Los recuerdos del porvenir, obra de la cèlebre autora mexicana Elena Garro, i el context històric de la Guerra Cristera. L'assaig té dos nivells: en primer lloc, es presenta a les figures femenines atenent als arquetips que representen, i, seguidament, el segon nivell es filtra en la psicologia de cadascuna d'elles per observar com es produeix la ruptura amb el model al qual estan prefixades.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Elena Garro ; Historia mexicana ; Mujeres ; Realismo mágico ; Història mexicana ; Dones ; Realisme màgic



38 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2019-08-28, darrera modificació el 2023-05-04



   Favorit i Compartir