Incidència de malaltia tromboembòlica en pacients amb síndromes limfoproliferatives tractades amb lenalidomida
Sorigue, Marc (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Títol variant: Incidencia de enfermedad tromboembólica en pacientes con síndromes linfoproliferativos tratados con lenalidomida
Títol variant: Incidence of thromboembolism in patients with limphoproliferative disorders treated with lenalidomide
Data: 2019
Resum: La lenalidomida és un fàrmac que habitualment s'utilitza per tractar el mieloma, un càncer de les cèl·lules plasmàtiques. Un dels seus efectes secundaris és la malaltia tromboembòlica (MTE), una formació d'un coàgul en el sistema venós. Recentment, la lenalidomida s'ha utilitzat amb èxit pel tractament d'algunes síndromes limfoproliferatives però no queda clar si també augmenta el risc de MTE en aquests pacients. Investigadors del departament d'Hematologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol - UAB han dut a terme una revisió sistemàtica de la incidència de la MTE en pacients amb síndromes limfoproliferatives tractades amb lenalidomida per estudiar quin és el risc trombòtic conferit.
Resum: La lenalidomida es un fármaco que habitualmente se utiliza para tratar el mieloma, un cáncer de células plasmáticas. Uno de sus efectos secundarios es la enfermedad tromboembólica (MTE), una formación de un coágulo en el sistema venoso. Recientemente, la lenalidomida se ha utilizado con éxito para el tratamiento de algunos síndromes limfoproliferativos pero no queda claro si también aumenta el riesgo de MTE en estos pacientes. Investigadores del departamento de Hematología del Hospital Germans Trias i Pujol - UAB han llevado a cabo una revisión sistemática de la incidencia de la MTE en pacientes con síndromes limfoproliferativos tratados con lenalidomida parar estudiar cual es el riesgo trombótico conferido. Incidencia de enfermedad tromboembólica en pacientes con síndromes linfoproliferativos tratados con lenalidomida.
Resum: Lenalidomide is a drug commonly used to treat myeloma, a cancer of plasma cells. One of its side effects is venous thromboembolism (VTE), which is the development of a blood clot in the veins. Most recently, lenalidomide has been used to treat lymphoproliferative disorders but it remains unclear whether the risk of VTE is also increased in this patients. Researchers from the Department of Hematology of the Germans Trias i Pujol Hospital - UAB carried out a systematic review of the incidence of VTE in patients with lymphoproliferative disorders treated with lenalidomide to study which is the thrombotic risk conferred.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388Català
3 p, 332.2 KB

Español
3 p, 271.8 KB

English
3 p, 270.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-09-03, darrera modificació el 2022-04-27   Favorit i Compartir