Immunologia de les malalties infeccioses [100756]
Jaraquemada, Dolores
Martí Ripoll, Mercè
Borras Serres, Francesc Enric
Blanco Arbues, Julian Miguel
Martinez Picado, Javier
Brander Silva, Christian
Cardona, Pere-Joan
Aranda Rodríguez, Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Immunology of Infectious Diseases
Títol variant: Inmunología de las enfermedades infecciosas
Data: 2019-20
Resum: 1 BLOC I. Recordatori dels aspectes principals de resposta Immunitària Innata i Adaptativa El Sistema Immunitari Associat a Mucoses: el MALT Descripció anatòmica i morfològica del MALT. Recirculació limfocitària Resposta Immunitària al MALT: mecanismes de la immunitat innata i adaptativa. BLOC II Resposta immunitària als bacteris Analitzar els mecanismes antibacterians mediats per la immunitat innata i l'adaptativa. Comprendre les diferències en els mecanismes immunitaris efectors que operen enfront dels bacteris intra o extracel·lulars. Conèixer els diferents mecanismes de evasió que utilitzen els bacteris per evadir el sistema immunitari. Patologia i tractament de les malalties causades per infeccions bacterianes Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions bacterianes que són clínicament importants. Identificar les malalties bacterianes emergents. Vacunes. Seminaris per especialistes Bloc III Resposta immunitària als paràsits Conèixer els aspectes bàsics de la infecccions parasitàries. Comprendre els mecanismes immunitaris que empra l'organisme per enfrontar els diferents tipus d'infeccions parasitàries. Conèixer les diverses estratègies i mecanismes usats pels diferents paràsits per tal d'evadir la resposta immunitària de l'hoste. Patologia i tractament de les malalties causades per paràsits Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions per paràsits que són clínicament importants. Vacunes. Seminaris per especialistes BLOC IV Resposta immunitària als virus Comprendre els conceptes centrals vinculats a la immunitat antiviral. Identificar i caracteritzar els mecanismes propis de la immunitat innata i adaptativa que intervenen en la 2 Identificar i caracteritzar els mecanismes propis de la immunitat innata i adaptativa que intervenen en la defensa enfront de les infeccions virals. Descriure les estratègies emprades pels virus per tal d'evadir la resposta immunitària antiviral. Patologia i tractament de les malalties causades per infeccions per virus Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions per virus que són clínicament importants. Identificar les malalties víriques emergents. Vacunes. Seminaris per especialistes.
Resum: BLOQUE I. Revisión de los aspectos principales de la Respuesta Inmunitaria Innata y Adaptativa. 1 El Sistema Inmune asociado a mucosas: el MALT. Descripción anatómica y morfológica del MALT. Recirculación linfocitaria. Respuesta Inmune en el MALT: mecanismos de la inmunidad innata y la adaptativa. BLOQUE II Respuesta inmunitaria a bacterias Analizar los mecanismos antibacterianos mediados por la inmunidad innata y la adaptativa. Comprender las diferencias en los mecanismos inmunitarios efectores que operan frente a las bacterias intra y extracelulares. Conocer los diferentes mecanismos de evasión que usan las bacterias para escapar del sistema inmunitario. Patología y tratamiento de las enfermedades causadas por infecciones bacterianas Saber reconocer y describir las patologías causadas por infecciones bacterianas clínicamente importantes. Identificar las enfermedades bacterianas emergentes. Vacunas. Seminaris per especialistes BLOQUE III Respuesta inmune a los parásitos Conocer los aspectos básicos de la infecciones parasitarias. Comprender los mecanismos inmunitarios que emplea el organismo para enfrentar las diferentes infecciones parasitarias. Conocer las diversas estrategias y mecanismos usados por los parásitos para evadir la respuesta inmunitaria del huésped. Patología y tratamiento de las enfermedades causadas por parásitos. Saber reconocer y describir las patologías causadas por las infecciones por parásitos clínicamente importantes. Vacunas. Seminarios por especialistas BLOQUE IV Respuesta inmune a losvirus Comprender los conceptos centrales vinculados a la inmunidad antiviral. Identificar y caracterizar los mecanismos propios de la inmunidad innata y adaptativa que intervienen en la defensa frente a infecciones virales. Describir las estrategias empleadas por los virus para evadir la respuesta inmune Patología y tratamiento de las enfermedades causadas por infecciones por virus Saber reconocer y describir las patologías causadas por las infecciones por virus que son clínicamente importantes. Identificar las enfermedades víricas emergentes. Vacunas. Seminarios por especialistas 2.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]Català
8 p, 115.2 KB

Anglès
7 p, 111.4 KB

Castellà
7 p, 112.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2021-06-12   Favorit i Compartir