Roques industrials i del patrimoni [101050]
Reche Estrada, Joan
Casas Duocastella, Lluís
Corral Calleja, Isaac
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Industrial and Heritage Rocks
Título variante: Rocas industriales y del patrimonio
Fecha: 2019-20
Resumen: Es tracta d'una Assignatura Optativa de 4 crèdits ects, emmarcada dins de la Matèria "Geologia Econòmica", a cursar a tercer o quart pels alumnes que optin per una formació generalista o bé pels alumnes que vulguin obtenir la Menció de Geotècnia i Recursos Geològics. Tracta sobre diversos aspectes aplicats de materials geològics com: - Les Roques Industrials, com: Roques de pedrera i roques ornamentals, àrids, argiles i materials aglomerants (ciments, calç i guix) - Els Minerals Industrials, com: Borats, Barita, Fluorita, Mica, Talc o Zeolites - Les Roques del Patrimoni: Roques del patrimoni escultòric i arquitectònic i les seves tècniques d'identificació De cada material se n'estudia el context geològic, els aspectes mineralògics, els mètodes d'exploració i avaluació de jaciments, els mètodes d'extracció i processament, els usos principals, el control de la qualitat dels productes que se'n deriven, alguns aspectes socioeconòmics i les problemàtiques ambientals i de sostenibilitat que els afecten.
Resumen: Se trata de una Asignatura Optativa de 4 créditos ects, enmarcada dentro de la Materia "Geología Económica", a cursar en tercer o cuarto por los alumnos que opten por una formación generalista o bien por los alumnos que quieran obtener la Mención de Geotecnia y Recursos Geológicos . Trata sobre varios aspectos aplicados de materiales geológicos como: - Las Rocas Industriales, como: Rocas de cantera y rocas ornamentales, áridos, arcillas y materiales aglomerantes (cementos, cal y yeso) - Los Minerales Industriales, como: Boratos, Barita, Fluorita, Mica, Talco o Zeolitas - Las Rocas del Patrimonio: Rocas del patrimonio escultórico y arquitectónico y sus técnicas de identificación De cada material se estudia el contexto geológico, los aspectos mineralógicos, los métodos de exploración y evaluación de yacimientos, los métodos de extracción y procesamiento, los usos principales, el control de la calidad de los productos que se derivan, algunos aspectos socioeconómicos y las problemáticas ambientales y de sostenibilidad que los afectan.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Geologia [2500254]
Plan de estudios: Grau en Geologia [817]Català
6 p, 111.4 KB

Anglès
6 p, 111.0 KB

Castellà
7 p, 111.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir