Petrologia sedimentària [101056]
Gómez-Gras, David
Coll, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Sedimentary Petrology
Títol variant: Petrología sedimentaria
Data: 2019-20
Resum: Els objectius específics de l'assignatura de Petrologia Sedimentària són els següents: Objectius del camp cognoscitiu - Reconèixer els caràcters propis dels diferents tipus de roques sedimentàries, tant en camp com a partir de mostres de ma i làmines primes. - Identificar els minerals majoritaris i components més usuals de les roques sedimentàries, tant de visu com al microscopi. - Integrar la terminologia i classificacions de les roques sedimentàries. - Familiaritzar-se amb els mètodes de treball comuns en l'anàlisi de les roques sedimentàries i amb l'anàlisi i interpretació de les dades obtingudes amb les diverses tècniques disponibles. - Accedir a la comprensió dels mecanismes i processos generadors dels sediments i roques sedimentàries sobre la base dels paràmetres físics i químics que intervenen en la seva formació. - Subratllar la utilitat de les roques sedimentàries en els diversos camps de llur potencial aplicació. Objectius del camp afectiu - Comunicar una idea globalitzadora de la Petrologia Sedimentària en llur relació amb disciplines afins, amb la finalitat de promoure una visió unitària de les Ciències de la Terra. - Afavorir la motivació de l'alumne desenvolupant en ell una actitud de curiositat intel·lectual cap als fenòmens 1 - Afavorir la motivació de l'alumne desenvolupant en ell una actitud de curiositat intel·lectual cap als fenòmens naturals , fent incís en aspectes de la seva vida quotidiana que puguin aparèixer relacionats amb les temàtiques desenvolupades en l'assignatura. Objectius del camp psicomotriu - Obtenir la destresa necessària per a realitzar observacions, obtenir dades i representar-les de forma que la informació sigui perdurable i transmissible. - Aprendre a integrar els codis de llenguatge científic usuals en Petrologia Sedimentària. - Aprendre a utilitzar el microscopi petrogràfic com a tècnica bàsica de reconeixement de roques sedimentàries complementària de les observacions mitjançant lupa de ma. Aprendre, així mateix la manipulació d'altres útils usuals en el treball de camp i laboratori.
Resum: Los objetivos específicos de la asignatura de Petrología Sedimentaria son los siguientes: Objetivos del campo cognoscitivo - Reconocer los caracteres propios de los diferentes tipos de rocas sedimentarias, tanto en el campo como a partir de muestras de mano y de láminas delgadas. - Identificar los minerales mayoritarios y componentes más habituales de las rocas sedimentarias, tanto a visu como en el microscopio petrográfico. - Integrar la terminología y las clasificaciones de las rocas sedimentarias. - Familiarizarse con los métodos de trabajo habituales en el análisis de las rocas sedimentarias y con el análisis y interpretación de los datos obtenidos con las diferentes técnicas disponibles. - Acceder a la comprensión de los mecanismos y procesos generadores de los sedimentos y rocas sedimentarias sobre la base de los parámetros físicos y químicos que intervienen en su formación. - Subrayar la utilidad de las rocas sedimentarias en los diversos campos de su potencial aplicación. Objetivos del campo afectivo - Comunicar una idea globalizadora de la Petrología Sedimentaria en su relación con disciplinas afines, con la finalidad de promover una visión unitaria de las Ciencias de la Tierra. - Favorecer la motivación del alumno desarrollando una actitud de curiosidad intelectual hacia los fenómenos 1 - Favorecer la motivación del alumno desarrollando una actitud de curiosidad intelectual hacia los fenómenos naturales, haciendo hincapié en aspectos de la vida cuotidiana que puedan aparecer relacionados con las temáticas desarrolladas en la asignatura. Objetivos del camp psicomotriz - Obtener la destreza necesaria para realizar observaciones, obtener datos y representarlos de forma que la información sea perdurable y transmisible. - Aprender a integrar los códigos de lenguaje científico habituales en Petrología Sedimentaria. - Aprender a utilizar el microscopio petrográfico como técnica básica de reconocimiento de rocas sedimentarias complementaria de las observaciones mediante lupa de mano. Aprender, así mismo la manipulación de otros útiles habituales en el trabajo de campo y de laboratorio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Geologia [2500254]
Pla d'estudis: Grau en Geologia [817]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
11 p, 130.8 KB

Anglès
10 p, 125.1 KB

Castellà
11 p, 129.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir