Petrologia metamòrfica [101057]
Reche Estrada, Joan
Leoz Munte, Gisela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Metamorphic Petrology
Título variante: Petrología metamórfica
Fecha: 2019-20
Resumen: Els objectius principals de l'assignatura són: Aprendre les característiques del metamorfisme i de les roques metamòrfiques: mineralògiques, texturals, geoquímiques, la seva gènesi i els seus contexts geotectònics. Aprendre a classificar i anomenar els diferents tipus de metamorfisme i de roques metamòrfiques. Aprendre els fonaments de la metodologia moderna d'estudi en Petrologia Metamòrfica i les seves 1 Aprendre els fonaments de la metodologia moderna d'estudi en Petrologia Metamòrfica i les seves principals fites històriques. Aprendre a identificar i interpretar les microestructures de les roques metamòrfiques en mostra de mà i al microscopi petrogràfic. Aprendre els diferents processos i factors que caracteritzen la petrogènesi de les roques metamòrfiques i les eines per caracteritzar-los. Aprendre a identificar en mostra de mà i al microscopi els diferents tipus de roques metamòrfiques. Aprendre a descriure i representar gràficament i interpretar les dades petrogràfiques sobre mineralogia i textura i les dades geoquímiques d'observació. Aprendre les basses de la integració de les dades d'observació amb la teoria petrogenètica, de manera quantitativa, utilitzant les eines fisico-químiques i matemàtiques i informàtiques adequades. - Teoria: Unitat I- Tenir una visió global del fenomen del metamorfisme, tot remarcant-ne els aspectes següents: la definició, la tipologia, els tipus de contextos geològics, les relacions amb la tectònica global i la influència relativa dels factors pressió, la temperatura, la coexistència amb fluids i variables cinètiques. Conèixer les basses de la nomenclatura de les roques metamòrfiques i de la metodologia de treball. Unitat II- Conèixer les basses de la teoria químico-mineralògica i la teoria d'anàlisis textural i com s'utilitzen per a esbrinar l'evolució de les roques metamòrfiques. Aprendre com a partir de l'estudi químic-mineralògic i textural (variables d'observació) es pot extreure informació sobre variables no observables com la pressió i temperatura de formació, l'edat del metamorfisme i les característiques dels fluids presents durant el metamorfisme. - Pràctiques de Laboratori: Saber reconèixer en làmina prima els minerals metamòrfics (silicats i no-silicats principals) i, també, alguns d'ells en mostra de mà, les microestructures metamòrfiques i els principals tipus de roques metamòrfiques (ambdós aspectes en làmina prima i en mostra de mà). Saber aplicar la nomenclatura de les roques metamòrfiques. Conèixer les eines bàsiques de representació i descripció de les associacions minerals metamòrfiques. - Pràctiques de Camp: Conèixer les eines fonamentals de l'estudi de camp de les roques metamòrfiques. Aprendre a reconèixer els principals minerals, textures i roques en els seus afloraments.
Resumen: 1 Los objetivos principales de la asignatura son: • Aprender las características del metamorfismo y de las rocas metamórficas: mineralógicas, texturales, geoquímicas, su géne • Aprender a clasificar y nombrar los diferentes tipos de metamorfismo y de rocas metamórficas. • Aprender los fundamentos de la metodología moderna de estudio en Petrología Metamórfica y sus principales hitos histórico • Aprender a identificar e interpretar las microestructuras de las rocas metamórficas en muestra de mano y al microscopio pet • Aprender los diferentes procesos y factores que caracterizan la petrogènesi de las rocas metamórficas y las herramientas pa • Aprender a identificar en muestra de mano y al microscopio los diferentes tipos de rocas metamórficas. • Aprender a describir y representar gráficamente e interpretar los datos petrográficas sobre mineralogía y textura y los datos • Aprender las balsas de la integración de los datos de observación con la teoría PETROGENÉTICOS, de manera cuantitativa.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Geologia [2500254]
Plan de estudios: Grau en Geologia [817]Català
9 p, 126.5 KB

Anglès
8 p, 120.7 KB

Castellà
9 p, 123.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir