Partits [101072]
Pascual Bueno, Ernesto M..
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Political Parties
Títol variant: Partidos
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura introdueix a l'estudiant els partits polítics i els sistemes electorals -institucions polítiques crucials de les modernes democràcies- de forma ambiciosa, anant més enllà d'un simple catàleg que classifica diferents 'espècies', tal com havien tendit a fer els enfocaments institucionalistes clàssics. Aquesta assignatura comença modelant el funcionament dels partits polítics en els sistemes electorals construint a partir dels supòsits bàsics de l'elecció racional i dels models espacials de competició electoral. Avança incorporant complexitat i realisme en el funcionament dels partits polítics i els sistemes electorals a partir de l'estudi de les dimensions político-ideològiques i del propi sistema polític. 1 En conjunt, aquesta estratègia li permet incorporar en l'estudi dels partits polítics, els sistemes electorals i els sistemes polítics elements d'explicació, causalitat i predicció, que caracteritzen la ciència empírica moderna. La descripció, comprensió i anàlisi de les principals característiques dels partits polítics i els sistemes electorals. Els objectius seran els següents: Conèixer un instrumental analític bàsic per a estudiar el funcionament dels partits polítics i dels sistemes polítics. Analitzar les diverses estratègies de competència electoral. Conèixer les regles del joc electorals i llurs efectes en la constitució dels parlaments i la formació dels governs. Reconèixer els diversos tipus de partits polítics i de sistemes de partits (en general i en relació al cas espanyol). Entendre l'origen històric dels partits polítics i dels sistemes de partits.
Resum: La asignatura introduce al estudiante los partidos políticos y los sistemas electorales -instituciones políticas cruciales de las modernas democracias- de forma ambiciosa, yendo más allá de un simple catálogo que clasifica diferentes 'especies', tal como habían tendido a hacer los enfoques institucionalistas clásicos. Esta asignatura empieza modelando el funcionamiento de los partidos políticos en los sistemas electorales construyendo a partir de los supuestos básicos de la elección racional y de los modelos espaciales de competición electoral. Avanza incorporando complejidad y realismo en el funcionamiento de los partidos políticos y los sistemas electorales a partir del estudio de las dimensiones político-ideológicas y del propio sistema político. En conjunto, esta estrategia permite incorporar en el estudio de los partidos políticos, los sistemas electorales y los sistemas políticos elementos de explicación, causalidad y predicción, que caracterizan la ciencia empírica moderna. La descripción, comprensión y análisis de las principales características de los partidos políticos y los 1 La descripción, comprensión y análisis de las principales características de los partidos políticos y los sistemas electorales. Los objetivos serán los siguientes: Conocer un instrumental analítico básico para estudiar el funcionamiento de los partidos políticos y de los sistemas políticos. Analizar las diversas estrategias de competencia electoral. Conocer las reglas del juego electorales y sus efectos en la constitución de los parlamentos y la formación de los gobiernos. Reconocer los diversos tipos de partidos políticos y de sistemas de partidos (en general y en relación al caso español). Entender el origen histórico de los partidos políticos y de los sistemas de partidos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència política i gestió pública [2500259]
Pla d'estudis: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [1362]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
5 p, 113.3 KB

Anglès
5 p, 113.7 KB

Castellà
5 p, 113.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir