Teoria política [101117]
Pascual Bueno, Ernesto M..
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Political Theory
Títol variant: Teoría política
Data: 2019-20
Resum: Donada l'extensió i l'amplitud de la matèria, hem optat per realitzar una incursió en l'obra i el pensament d'alguns autors referents dels principals corrents de la Teoria política contemporània. Aquest curs se centrarà, doncs: 1. - Realitzar una introducció als principals corrents i als principals debats i arguments de la teoria política normativa contemporània en una perspectiva contextualista, això és, orientada pels problemes fonamentals de les democràcies actuals. 2. - Completar la perspectiva empírica de la Ciència política amb un acostament normatiu i pluralista de l'horitzó de valors, arguments i assumpcions des dels els quals es realitzen les preguntes i dissenys d'investigació, si implementen i avaluen les polítiques públiques o es dissenyen les institucions. 3. - Desenvolupar una perspectiva crítica d'anàlisi dels conceptes, vocabularis i pressupostos subjacents als arranjaments institucionals i polítiques públiques de les democràcies contemporànies així com als programes d'investigació de la Ciència política actual. 4. - Revisar arguments, idees i conceptes polítics i enriquir el vocabulari que permeti una millora de la capacitat de reflexió personal, argumentació, exposició i expressió oral i escrita en Ciència política. 5. - Relacionar els debats teòric-polítics contemporanis amb altres dimensions intel·lectuals i polítiques de la vida cultural contemporània: cinema, pintura, música, literatura.
Resum: Dada la extensión y la amplitud de la materia, hemos optado para realizar una incursión en la obra y el pensamiento de algunos autores referentes de las principales corrientes de la Teoría política contemporánea. Este curso se centrará, pues: 1. - Realizar una introducción a las principales corrientes y en los principales debates y argumentos de la teoría política normativa contemporánea en una perspectiva contextualista, esto es, orientada por los problemas fundamentales de las democracias actuales. 2. - Completar la perspectiva empírica de la Ciencia política con un acercamiento normativo y pluralista del horizonte de valores, argumentos y asunciones desde los cuales se realizan las preguntas y diseños de investigación, si implementan y evalúan las políticas públicas o se diseñan las instituciones. 3. - Desarrollar una perspectiva crítica de análisis de los conceptos, vocabularios y presupuestos subyacentes a los arreglos institucionales y políticas públicas de las democracias contemporáneas así como a los programas de investigación de la Ciencia política. 4. - Revisar argumentos, ideas y conceptos políticos y enriquecer el vocabulario que permita una mejora de la capacidad de reflexión personal, argumentación, exposición y expresión oral y escrita en Ciencia política. 5. - Relacionar los debates teórico-políticos contemporáneos con otras dimensiones intelectuales y políticas de la vida cultural contemporánea: cine, pintura, música, literatura.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència política i gestió pública [2500259]
Pla d'estudis: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [1362]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 117.9 KB

Anglès
6 p, 115.5 KB

Castellà
7 p, 116.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir