Microbiologia mèdica [101928]
Coll Figa, Pedro
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Medical Microbiology
Additional title: Microbiología médica
Date: 2019-20
Abstract: Generals Donar al estudiant un coneixement general sobre els microorganismes responsables de les malalties infeccioses humanes i els conceptes bàsics de la fisiopatologia, diagnòstic i profilaxi d'aquestes des de la perspectiva etiològica. Capacitar-lo per comprendre les avantatges e inconvenients, i en definitiva per orientar i interpretar, les diferents tècniques diagnòstiques de les malalties infeccioses. Objectius de les classes teòriques Donar coneixements específics sobre les característiques generals dels microorganismes, els seus mecanismes de patogenicitat i els mecanismes de defensa del hoste. Familiaritzar al estudiant amb les tècniques de diagnòstic microbiològic i els principis generals del tractament i prevenció de les malalties infeccioses. Revisar sistemàticament els principals bacteris, fongs, virus i paràsits responsables de infeccions. Objectius de les pràctiques L'objectiu general de les pràctiques és donar a l'alumne una visió amplia de les tècniques actuals de diagnòstic microbiològic, el seu valor i les seves limitacions. Primer cal que l'alumne realitzi personalment i conegui la naturalesa de les diferents tècniques de diagnòstic directe (examen microscòpic, aïllament per cultiu, detecció d'antígens i de seqüències nucleotídiques específiques) i de diagnòstic indirecte (serologia). 1 cultiu, detecció d'antígens i de seqüències nucleotídiques específiques) i de diagnòstic indirecte (serologia). Després en una segona fase cal que conegui les possibilitats d'aplicació d'aquestes en el diagnòstic de les malalties infeccioses, les seves avantatges i inconvenients.
Abstract: Generales Dar al estudiante un conocimiento general sobre los microorganismos responsables de las enfermedades infecciosas humanas y los conceptos básicos de la fisiopatología, diagnóstico y profilaxis de estas desde la perspectiva etiológica. Capacitarlo para comprender las ventajas e inconvenientes, y en definitiva para orientar e interpretar, las diferentes técnicas diagnósticas de las enfermedades infecciosas. Objetivos de las clases teóricas Dar conocimientos específicos sobre las características generales de los microorganismos, sus mecanismos de patogenicidad y los mecanismos de defensa del huésped. Familiarizar al estudiante con las técnicas de diagnóstico microbiológico y los principios generales del tratamiento y prevención de las enfermedades infecciosas. Revisar sistemáticamente los principales bacterias, hongos, virus y parásitos responsables de infecciones. Objetivos de las prácticas El objetivo general de las prácticas es dar al alumno una visión amplia de las técnicas actuales de diagnóstico microbiológico, su valor y sus limitaciones. Primero es necesario que el alumno realice personalmente y conozca la naturaleza de las diferentes técnicas de diagnóstico directo (examen microscópico, aislamiento por cultivo, detección de antígenos y de secuencias nucleotídicas específicas) y de diagnóstico indirecto 1 cultivo, detección de antígenos y de secuencias nucleotídicas específicas) y de diagnóstico indirecto (serología). Luego en una segunda fase debe conocer las posibilidades de aplicación de las mismas en el diagnóstico de las enfermedades infecciosas, sus ventajas e inconvenientes.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciències Biomèdiques [2501230]
Study plan: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
6 p, 108.3 KB

Anglès
5 p, 103.4 KB

Castellà
5 p, 102.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-09-09, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir