Anàlisi i Notació de la Música Antiga [42204]
Rifé i Santaló, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Analysis and Scoring of Early Music
Títol variant: Análisis y Notación de la Música Antigua
Data: 2019-20
Resum: Dotar a l'alumne d'un panorama general sobre l'evolució de l'escriptura musical Relacionar les pràctiques orals d'altres disciplines i l'aparició de l'escriptura com el mateix procés del fet musical Establir els criteris bàsics pel coneixement de la música de cada època a través de la seva notació Estudiar els tractats teòrics que ens informen sobre el desenvolupament de les diferents grafies i com a font d'ajuda per a l'anàlisi formal i estilístic dels repertoris Analitzar els principals estils representatius de cada període Relacionar els processos analítics amb l'evolució de la notació en els diversos estils Establir la interdisciplinarietat amb altres matèries: organologia, iconografia, codicologia, arxivística….
Resum: Dotar al alumno de un panorama general sobre la evolución de la escritura musical. Relacionar las prácticas orales de otras disciplinas y la aparición de la escritura con el mismo proceso del hecho musical. Establecer los criterios básicos para el conocimiento de la música de cada época a través de su notación. Estudiar los tratados teóricos que nos informan sobre el desarrollo de las distintas grafías y como fuente de ayuda para el análisis formal y estilístico de los repertorios. Analizar los principales estilos representativos de cada período Relacionar los procesos analíticos con la evolución de la notación en los diversos estilos Establecer la Interdisciplinareidad con otras materias: organología, iconografía, codicología, archivística….
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga [4312637]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga [1381]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.5 KB

Anglès
7 p, 112.5 KB

Castellà
7 p, 113.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-09-17



   Favorit i Compartir