Literatura Comparada: Tradicions Literàries [42316]
Pontón Gijón, Gonzalo
Cerdà, Jordi
Vilella Morató, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Comparative Literature: Literary Traditions
Títol variant: Literatura Comparada: Tradiciones Literarias
Data: 2019-20
Resum: Organitzat fonamentalment al voltant de textos que van des de l'Edat Mitjana fins a la Modernitat literària, aquest mòdul concentra la seva atenció en els fenòmens literaris de llarga durada i en la manera com determinades modalitats literàries (gèneres, temes, motius) s'articulen en el temps, en una dialèctica constant entre continuïtat i discontinuïtat. L'objectiu és mostrar als estudiants bona part de l'instrumental teòric i comparatista adequat per a l'anàlisi d'obres anteriors a la Modernitat, sense perdre de vista els successius discursos contemporanis -àdhuc els dels creadors- des dels quals s'interroga i explica aquestes obres, i considerant també les maniobres institucionals que en garanteixen la pervivència. En últim terme, el curs aspira a constituir una reflexió sobre la història, els continguts, els sentits i la significació del que anomenem "tradició literària occidental", sempre en estreta relació amb l'estudi en detall d'uns gèneres i uns textos concrets, així com de la seva actualització i reescriptura en el decurs dels segles.
Resum: Organizado fundamentalmente en torno a textos que van desde la Edad Media a la Modernidad literaria, el presente módulo presta particular atención a los fenómenos literarios de larga duración y a la forma como determinadas modalidades (géneros, temas, motivos) se articulan en el tiempo, en una tensión permanente entre continuidad y discontinuidad. Se pretende ofrecer a los estudiantes buena parte del instrumental teórico-comparatista para una adecuada aproximación a obras anteriores a la Modernidad, sin perder de vista los discursos sucesivos contemporáneos -incluidos los de los creadores- desde los que se las interroga y explica, ni las maniobras de corte institucional que explican y garantizan su perduración. En última instancia, el curso aspira a constituir una reflexión sobre la historia, los contenidos, el sentido y la significación de lo que denominamos "tradición literaria occidental", siempre en estrecha relación con el estudio en detalle de unos géneros y textos concretos, así como de su actualización i reescritura a lo largo de los siglos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals [4313178]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals [1101]Català
5 p, 107.1 KB

Anglès
5 p, 106.0 KB

Castellà
5 p, 106.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2022-06-23   Favorit i Compartir