Presa de Decisions en Logística [42876]
Ramos González, Juan José
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Decision-making in Logistics
Títol variant: Toma de Decisiones en Logística
Data: 2019-20
Resum: El modelatge i simulació o la investigació d'operacions estableixen mètodes quantitatius avançats que poden es aplicats com a eina de suport en els processos de la presa de decisions per a dissenyar i millorar els sistemes de logístics. L'assignatura té com a objectiu principal presentar alguns d'aquests mètodes quantitatius, els més populars pel que fa a ús, que permeten ajudar a millorar els processos presa de decisió en el context de la gestió d'operacions en el transport aeri. Per exemple, les aerolínies venen fent ús de tècniques d'investigació operativa des dels anys 50 en la planificació i gestió de les seves operacions. Amb la base de la programació matemàtica, s'introduirà l'ús de la Programació amb Restriccions (CLP) per a modelar i solucionar problemes de presa de decisions o d'optimització. Es donaran les pautes per utilitzar CLP per modelar diferents tipus de problemes amb els següents objectius: Conèixer els mètodes i tècniques quantitatives més comuns. Entendre la modelització d'un sistema i el procés de presa de decisions: Caracteritzar els recursos disponibles i la demanda esperada Identificar adequadament les variables de decisió i els seus dominis Formular les restriccions del problema Aplicar mètodes i tècniques per optimitzar un sistema logístic. Identificar i programar el mètode de solució de problemes de factibilitat i d'optimització.
Resum: El modelado y simulación o la investigación de operaciones establecen métodos cuantitativos avanzados que pueden se aplicados como herramienta de apoyo en los procesos de la toma de decisiones para diseñar y mejorar los sistemas de logísticos. La asignatura tiene como objetivo principal presentar algunos de estos métodos cuantitativos, los más populares en cuanto a uso, que permiten ayudar a mejorar los procesos toma de decisión en el contexto de la gestión de operaciones en el transporte aéreo. Por ejemplo, las aerolíneas vienen haciendo uso de técnicas de investigación operativa desde los años 50 en la planificación y gestión de sus operaciones. Con la base de la programación matemática, se introducirá el uso de la Programación con Restricciones (CLP) para modelar y solucionar problemas de toma de decisiones o de optimización. Se darán las pautas para utilizar CLP para modelar diferentes tipos de problemas con los siguientes objetivos: Conocer los métodos y técnicas cuantitativas más comunes. Entender la modelización de un sistema y el proceso de toma de decisiones: Caracterizar los recursos disponibles y la demanda esperada Identificar adecuadamente las variables de decisión y sus dominios Formular las restricciones del problema Aplicar métodos y técnicas para optimizar un sistema logístico. Identificar y programar el método de solución de problemas de factibilidad y de optimización.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Màster en Gestió Aeronàutica [4313785]
Pla d'estudis: Màster en Gestió Aeronàutica [1171]Català
5 p, 106.0 KB

Anglès
2 p, 94.0 KB

Castellà
5 p, 105.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2021-07-31   Favorit i Compartir