Estructura de Biomolècules [42887]
Boix Borrás, Ester
Avilés Puigvert, Francesc Xavier
Daban, Joan-Ramon
Suau León, Pedro
Vendrell Roca, Josep
Villegas Hernández, Sandra
Barnadas Rodríguez, Ramón
Cladera i Cerdà, Josep
Reverter Cendrós, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Biomolecule Structure
Título variante: Estructura de Biomoléculas
Fecha: 2019-20
Resumen: - L'objectiu general del curs és proporcionar una introducció de les diferents tècniques biofísiques emprades a la recerca en Biomedicina. S'espera que l'alumne assoleixi un nivell de coneixements que li permetin entendre la utilitat del conjunt de tècniques i tecnologies biofísiques per a l'anàlisi estructural i funcional de macromolècules (proteïnes, lípids, àcids nucleics, sucres, complexos macromoleculars), d'acord amb l'estat actual de desenvolupament d'aquestes tècniques, i la seva importància en relació a les aplicacions biomèdiques. - Un dels principals objectius és la formació en el coneixement necessari per la resolució d'estructures 1 - Un dels principals objectius és la formació en el coneixement necessari per la resolució d'estructures tridimensional de proteïnes i de complexos proteics per cristal·lografia de raigs X mitjançant l'ús de llum de sincrotró. Al finalizar el curs l'alumne haurà adquirit el coneixement de les bases teòriques per la resolució d'estructures atòmiques de proteïnes, així com els coneixements pràctics en el laboratori per la cristal·lització i resolució d'estructures tridimensionals per difracció de raigs X. - Així, mateix en finalitzar el mòdul l'alumne haurà assolit un sòlid coneixement dels mètodes experimentals i teòrics utilitzats actualment per a l'estudi d'aquestes propietats i de la seva interelació.
Resumen: - El objectivo general del curso es proporcionar una introducción de las diferentes técnicas biofísicas utilizadas en la investigación en Biomedicina. Se espera que el alumno consiga un nivel de conocimientos que le permitan entender la utilidad del conjunto de técnicas y tecnologias biofísicas para el análisis estructural y funcional de macromoléculas (proteínas, lípidos, ácidos nucleicos, azúcares, complejos macromoleculars), de acuerdo con el estado actual de desarrollo de estas técnicas, y su importancia en relación a las aplicaciones biomédicas. - Uno de los principales objectivos es la formación en el conocimiento necesario para la resolución de 1 - Uno de los principales objectivos es la formación en el conocimiento necesario para la resolución de estructuras tridimensionales de proteínas y de complejos proteicos por cristalografia de rayos X a través de la luz de sincrotrón. Al finalizar el curso el alumno habrá adquirido el conocimiento de las bases teóricas para la resolución de estructuras atómicas de proteínas, así como los conocimientos prácticos en el laboratorio para la cristalización y resolución de estructuras tridimensionales por difracción de rayos X. - Al finalizar el módulo el alumno habrá conseguido un sólido conocimiento de los métodos experimentales y teóricos usados actualmente para el estudio de estas propiedades y de su interrelación.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [4313794]
Plan de estudios: Màster Universitari en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [1153]Català
5 p, 104.6 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
5 p, 104.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2021-07-15   Favorit i Compartir