Intervenció i Assessorament Psicopedagògics a l'Educació Infantil i Primària [42976]
Castell Escuer, Tona
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Psychopedagogic Intervention and Assessment in Pre-School and Primary Education
Títol variant: Intervención y Asesoramiento Psicopedagógicos en Educación Infantil y Primaria
Data: 2019-20
Resum: La intervenció psicopedagògica en educació infantil i educació primària parteix de la concepció que els principis reguladors del procés ensenyament-aprenentatge s'han d'adaptar específicament a les característiques i necessitats que presenten els alumnes, entesa tota l'actuació educativa en aquests nivells com preventiva. Per aquest motiu, s'han d'incorporar els mecanismes que permetin enfortir les competències bàsiques i la incorporació al món social per part dels alumnes. També és, en aquest nivells educatius, on s'hauran d'emfatitzar els processos de detecció precoç dels problemes associats a l'aprenentatge i el desenvolupament de l'alumnat, de manera que la prevenció secundària sigui eficaç. Els objectius que es plantegen són els següents: Valorar l'actuació educativa des d'un procés sistèmic. Conèixer els recursos i les mesures per a una escola inclusiva. Entendre i analitzar els processos d'intervenció psicopedagògica. Valorar els principis i models per a la intervenció psicopedagògica amb l'alumnat, les famílies i el currículum. Elaborar plans i programes d'intervenció psicopedagògica orientats a la millora dels processos d'ensenyament-aprenentatge. Prendre consciència del paper que cal assumir vers la intervenció psicopedagògica en educació infantil i educació primària. Adquirir noves competències professionals per a l'atenció a la diversitat i des d'una perspectiva comunitària de l'educació.
Resum: La intervención psicopedagógica en Educación Infantil y Educación Primaria parte de la concepción de que los principios reguladores del proceso enseñanza-aprendizaje deben adaptarse específicamente a las características y necesidades que presentan los alumnos, entendiendo toda actuación educativa en estos niveles como preventiva. Por este motivo, se deben incorporar mecanismos que permitan fortalecer las competencias básicas y la incorporación al mundo social por parte de los alumnos. También es, en estos niveles educativos, donde se deberán enfatizar los procesos de detección precoz de los problemas asociados al aprendizaje y al desarrollo del alumnado, para que la prevención secundaria sea eficaz. Los objetivos que se plantean son los siguientes: Valorar la actuación educativa desde un proceso sistémico. Conocer los recursos y la medidas para una escuela inclusiva. Entender y analizar los procesos de intervención psicopedagógica. Valorar los principios y modelos para la intervención psicopedagógica con el alumnado, las familias y el currículum. Elaborar planes y programas de intervención psicopedagógica orientados a la mejora de los procesos de enseñanza-aprendizaje. Tomar conciencia del papel que se debe asumir sobre la intervención psicopedagógica en educación infantil y educación primaria. Adquirir nuevas competencias profesionales para la atención a la diversidad y desde una perspectiva comunitaria de la educación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Psicopedagogia [4313754]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Psicopedagogia [1168]Català
5 p, 118.9 KB

Anglès
5 p, 105.5 KB

Castellà
5 p, 105.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir