Treball de Fi de Màster [43011]
Cornudella i Carré, Rafael
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Master's Dissertation
Títol variant: Trabajo de Fin de Máster
Data: 2019-20
Resum: Es tracta de realitzar un treball d'investigació original i específic sobre una temàtica lliurement escollida relacionada amb els diversos camps d'estudi del Màster -història i teoria de les arts; gestió i conservació del patrimoni artístic; crítica d'art i difusió de l'art; col·leccionisme i mercat d'art-. El treball serà supervisat per un professor del Departament d'Art. Per demanar assessorament sobre la temàtica del treball i sobre la seva tutorització, a l'inici del curs l'estudiant podrà demanar consell al coordinador d'aquest mòdul (alhora coordinador del màster), o bé adreçar-se directament a algun dels professors del Departament d'Art que sigui coneixedor de la temàtica sobre la qual l'estudiant vol fer el treball. Es pot donar el cas d'un treball que, per la seva temàtica, abasti dues especialitats, llavors us podem recomanar fer el treball amb dos tutors. a) A l'hora de jutjar el treball, es valoraran els següents aspectes: el grau de maduresa que l'estudiant demostri en el plantejament, l'anàlisi i l'exposició del tema. el grau d'elaboració, de precisió i de claredat de les argumentacions, les descripcions d'obres i l'anàlisi dels textos de caràcter historiogràfic, crític, teòric o arxivístic. la idoneïtat i la varietat de les fonts bibliogràfiques o documentals utilitzades per desenvolupar la recerca, i el grau d'eficiència demostrat a l'hora de trobar-les, d'utilitzar-les i d'analitzar-les. l'esperit crític i la voluntat d'introduir un punt de vista personal i innovador a l'hora d'estudiar el tema. la qualitat de la redacció i la correcció de l'edició i la presentació b) En cas de plagi: Plagi significa copiar l'obra d'un altre -el contingut, el redactat, les troballes, les idees- donant-les com a pròpies, és a dir, sense la indicació de la font. Si el tutor detecta plagi en el text final del treball, no donarà el vistiplau per a la seva lectura. Si detecta 1 Si el tutor detecta plagi en el text final del treball, no donarà el vistiplau per a la seva lectura. Si detecta plagi en una fase anterior del període de realització, abans de rebre el text final del treball, pot suspendre inmediatament la supervisió del treball. En aquests casos, la negativa del tutor rebrà la confirmació de la Comissió de Docència Màster que prendrà mesures al respecte. Si el tribunal de lectura del treball detecta plagi: la qualificació automàtica del treball serà un 0. c) A banda del català i del castellà, el treball es podrà presentar redactat en anglès, francès i italià. d) Les faltes d'ortografia i les incorreccions gramaticals que dificultin la comprensió del text baixaran la nota del treball. Serem rigorosos a l'hora de jutjar aquest aspecte del vostres treballs. Tal com passa a les ciències de la comunicació o a la resta de les humanitats, en els estudis d'art és imprescindible tenir un bon nivell d'expressió i de redacció.
Resum: Se trata de realizar un trabajo de investigación original y específico sobre una temática libremente escogida relacionada con los distintos campos de estudio del Máster - historia y teoria de las artes; gestión y conservación del patrimonio artístico; crítica de arte y difusión del arte; coleccionismo y mercado del arte -. El trabajo será supervisado por un profesor del Departamento de Arte. Para pedir asesoramiento sobre la temática del trabajo y sobre su tutorización, al comienzo del curso el estudiante podrá pedir consejo al coordinador de este módulo (asimismo coordinador del máster), o bien dirigirse directamente a alguno de los profesores del Departamento de Arte que sea conocedor de la temática sobre la cual el estudiante quiere hacer el trabajo. se puede dar el caso de un trabajo que, por su temática, se incluya en dos especdialidades. en cuyo caso podemos recomendar l estudiante que haga su trabajo con dos tutores. a) A la hora de juzgar el trabajo, se valoraran los siguientes aspectos: el grado de madurez que el estudiante demuestre en el planteamiento, el análisis y la exposición del tema. el grado de elaboración, de precisión y de claridad de las argumentaciones, las descripciones de obras y el análisis de los textos de carácter historiográfico, crítico, teórico o archivístico. la idoneidead y la variedad de las fuentes bibliográficas o documentales utilizadas para desarrollar la investigación, y el grado de eficiencia demostrado a la hora de localizarlas, utilizarlas y analizarlas. el espíritu crítico y la voluntad de introducir un punto de vista personal e innovador a la hora de estudiar el tema. la calidad de la redacción y la corrección de la edición y la presentación. b) En caso de plagio: Plagio significa copiar 8una obra ajena -el contenido, el redactado, los hallazgos, las ideas - haciéndolas pasar como propias, es decir, sin indicaciónj de la fuente. 1 Si el tutor detecta plagio en el texto final del trabajo, no dará el visto bueno para su lectura. Si detecta plagio en una fase anterior durante periodo de realitzación, antes de recibir el texto final del trabajo, puede suspender inmediatamente la supervisión del trabajo. En estos casos, la negativa del tutor recibirá la confirmació de la Comissió de Docència Màster que tomará medidas al respecto. Si el tribunal de lectura del trabajo detecta plagio: la calificación del trabajo será un 0. c) Además del catalán y del español, el trabajo se podrá presentar redactado en inglés, francés o italiano. d) Las faltas de ortograafía y las incorrecciones gramaticales que dificultan la comprensión del texto bajarán la nota del trabajo. Seremos rigurosos a la hora de juzgar este aspecto de los trabajos. Tal como ocurre en ciencias de la comunicación y en las otras disciplinas de humanidades, en los estudios de arte es imprescindible tener un buen nivel de expresión y de redacción.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic [4313768]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic [1173]Català
5 p, 122.8 KB

Anglès
5 p, 104.3 KB

Castellà
5 p, 104.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2021-06-16   Favorit i Compartir