Perspectives de Recerca i Intervenció Socioantropològica [43141]
Lubbers, Miranda Jessica
González Echevarría, Aurora
Tapada Berteli, María Teresa
Ventura i Oller, Montserrat
Soto Marata, Pepi
Clua i Fainé, Montserrat
Grau Rebollo, Jorge
Stolcke, Verena
Marre, Diana
Mateo Dieste, Josep Lluís
Valenzuela García, Hugo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Socioanthropologicalñ Research and Intervention Perspectives
Títol variant: Perspectivas de Investigación e Intervención Socioantropológica
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul forma part dels mòduls comuns que han de cursar tot(e)s els/les estudiants del màster, independentment de l'especialitat que estiguin cursant. S'imparteix el primer semestre i la major part dels blocs que el componen s'imparteixen al principi del màster. Objectius generals: 1 Objectius generals: Orientar la recerca cap a la comprensió dels processos emergents d'adaptació de comunitats culturalment diverses. Conèixer els problemes epistemològics i metodològics que comporta la comparació transcultural. Conèixer el valor de les investigacions etnogràfiques per al disseny d'intervencions que ajudin a millorar aspectes de la vida social. Objectius de Projectes I: Formar els estudiants en la lògica i el sentit de la recerca acadèmica i, específicament, introduir-los en totes les fases del processos d'investigació en antropologia social i cultural a partir de les seves propostes d'investigació i d'exemples de projectes finalitzats i en curs. El seminari combina el treball i el retorn immediat a l'aula en grup i la tutorització individual a la meitat i al final del seu desenvolupament, amb l'objectiu d'aconseguir que cada estudiant completi l'elaboració de la seva proposta d'investigació.
Resum: Este módulo forma parte de los módulos comunes que han de cursar todos/as los/as estudiantes del máster, independientemente de la especialidad que esten cursando. Por ello se imparte el primer semestre y la mayor parte de los bloques que lo componen se imparten al principio del máster. Objetivos generales: 1 Objetivos generales: Orientar la investigación hacia la comprensión de los procesos emergentes de adaptación de comunidades culturalmente diversas. Conocer los problemas epistemológicos y metodológicos que conlleva la comparación transcultural. Conocer el valor de las investigaciones etnográficas para el diseño de intervenciones que ayuden a mejorar aspectos de la vida social. Objetivos Proyectos I: Formar a los estudiantes en la lógica y el sentido de la investigación académica y, específicamente introducirles en todas las fases del proceso de investigación en antropología social y cultural a partir de sus propuestas de investigación y de ejemplos de proyectos finalizados y en curso. El seminario combina el trabajo y el retorno inmediato en el aula en grupo y la tutorización individual a la mitad y al final de su desarrollo, con el objetivo de lograr que cada estudiante complete la elaboración de su propuesta de investigación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [4313769]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [1175]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
16 p, 148.8 KB

Anglès
16 p, 147.6 KB

Castellà
16 p, 148.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-04-23



   Favorit i Compartir