Immunohematologia [43318]
Muñiz Díaz, Eduardo
de Haas, Masja

Títol variant: Immunohaematology
Títol variant: Immunohematología
Data: 2019-20
Resum: En aquest mòdul dedicat a la IH s'estudiaran els grups sanguinis i la seva classificació, estructura i funció. També s'estudiaran les complicacions clíniques immunitàries mediades per anticossos antieritrocítics (malaltia hemolítica del nadó), plaquetes (trombocitopènia al·loimmunitària fetal/neonatal, púrpura posttransfusional) i granulòcits (neutropènia neonatal al·loimmunitària i autoimmunitària, TRALI). Es revisaran les tècniques utilitzades per a la determinació d'anticossos contra diferents cèl·lules sanguínies i per a la tipificació (serològica, molecular) de grups sanguinis. Finalment, el sistema HLA i les implicacions clíniques seran revisats, fonamentalment en el camp dels trasplantaments.
Resum: En este módulo dedicado a la IH estudiaremos los grupos sanguíneos, su clasificación, estructura y función. También se estudiarán las complicaciones clínicas inmunitarias mediadas por anticuerpos antieritrocitos (enfermedad hemolítica del recién nacido), plaquetas (trombocitopenia aloinmune fetal/neonatal, púrpura postransfusional) y granulocitos (neutropenia neonatal aloinmune y autoinmune, TRALI). Se revisarán las técnicas utilizadas para la determinación de anticuerpos contra diferentes células sanguíneas y para la tipificación (serológica, molecular) de grupos sanguíneos. Finalmente, el sistema HLA y las implicaciones clínicas serán revisados, fundamentalmente, en el campo de los trasplantes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Medicina Transfusional i Teràpies Cel·lulars Avançades / Transfusion Medicine [4314643]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 108.8 KB

Anglès
6 p, 107.4 KB

Castellà
6 p, 108.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir