Epistemologia de la Intervenció Social [43658]
Morales Morales, Ernesto
Rebollo Izquierdo, José Oscar
Martí Olivé, Joel

Additional title: Epistemology of Social Intervention
Additional title: Epistemología de la Intervención Social
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu del mòdul d'Epistemologia de la intervenció social és aportar a l'estudiant elements per a la comprensió de la intervenció social en el marc de l'acció comunitària i de les polítiques socials. L'acció comunitària proposa una forma molt concreta d' intervenir i aproximar-se a la realitat, la de la generació de coneixement compartit orientat a la presa de consciència, la generació d'empoderament i organització col·lectiva, i la de la implicació activa dels actors del territori en la transformació i millora de les condicions de vida. Des d'aquest marc, ens aproximarem al llarg del mòdul a elements clau i eines a tenir presents, la definició d'aquesta suposada comunitat, el com i perquè organitzar-la, l'ètica en la nostra intervenció, les tècniques i metodologies que ens poden ajudar a generar visió compartida i implicació, la tensió entre cooperació i conflicte en l'acció comunitària (interessos particulars vs interessos col·lectius), o l'adquisició d'algunes eines d'avaluació. 1.
Abstract: El objetivo del módulo de Epistemología de la intervención social es aportar al estudiante elementos para la comprensión de la intervención social en el marco de la acción comunitaria y de las políticas sociales. La acción comunitaria propone una forma muy concreta de intervenir y aproximarse a la realidad, la de la generación de conocimiento compartido orientado a la toma de conciencia, la generación de empoderamiento y organización col·lectiva, y la de la implicación activa de los actores del territorio en la transformación y mejora de las condiciones de vida. Desde este marco, nos aproximaremos a lo largo del módulo a elementos clave y herramientas a tener presentes, la definición de esta supuesta comunidad, el como y porque organizarla, la ética en nuestra intervención, las técnicas y metodologías que nos pueden ayudar a generar visión compartida e implicación, la tensión entre cooperación y conflicto en la acción comunitaria (intereses particulares vs intereses colectivos), o la adquisición de algunas herramientas de evaluación. 1.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Polítiques Socials i Acció Comunitària [4315658]Català
4 p, 105.6 KB

Anglès
4 p, 105.3 KB

Castellà
5 p, 106.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-09-09, last modified 2020-02-27   Favorit i Compartir