Ètica Animal [43841]
Tafalla, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Animal Ethics
Título variante: Ética Animal
Fecha: 2019-20
Resumen: El principal objectiu és oferir una visió panoràmica del debat internacional contemporani sobre ètica animal des d'una perspectiva crítica. Analitzarem les principals teories i discutirem conceptes com ara especisme, antropocentrisme, alliberament animal, benestar animal i drets animals. També examinarem els problemes pràctics que aquestes teories es proposen resoldre, és a dir, reflexionarem sobre els anomenats animals de companyia, animals criats per ser consumits, experimentació amb animals, teràpies assistides amb animals, l'ús dels animals com a vehicles, l'ús dels animals en l'entreteniment, la caça, els zoos, l'ús dels animals en circs, els animals en l'art, etc. També analitzarem l'extermini massiu d'espècies, la destrucció d'ecosistemes, el caos climàtic i en general l'ecocidi que la nostra civilització està cometent. Finalment, examinarem el moviment animalista i les seves relacions amb altres moviments socials, com ara el moviment ecologista o el feminisme, i estudiarem les estratègies emprades per aquests moviments per tal de millorar la llei, la política, la cultura i la nostra vida quotidiana. Intentarem imaginar un futur on l'ésser humà aprengui a conviure en pau amb la comunitat multiespècie que conforma la biosfera.
Resumen: El principal objetivo es ofrecer una visión panorámica del debate internacional contemporáneo sobre ética animal desde una perspectiva crítica. Analizaremos las principales teorías y discutiremos conceptos como especismo, antropocentrismo, liberación animal, bienestar animal y derechos animales. También examinaremos los problemas prácticos que estas teorías se proponen resolver, es decir, reflexionaremos sobre los llamados animales de compañía, animales criados para ser consumidos, experimentación con animales, terapias asistidas con animales, el uso de los animales como vehículos, el uso de los animales en el entretenimento, la caza, los zoos, el uso de los animales en circos, los animales en el arte, etc. También analizaremos el exterminio masivo de especies, la destrucción de ecosistemas, el caos climático y en general el ecocidio que nuestra civilización está cometiendo. Finalmente, examinaremos el movimiento animalista y sus relaciones con otros movimentos sociales, como el movimento ecologista o el feminismo, y estudiaremos las estrategias empleadas por estos movimientos para mejorar la ley, la política, la cultura y nuestra vida cotidiana. Intentaremos imaginar un futuro donde el ser humano aprenda a convivir en paz con la comunidad multiespecie que conforma la biosfera.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filosofia Aplicada [4316227]
Plan de estudios: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1429]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.1 KB

Anglès
5 p, 105.8 KB

Castellà
5 p, 106.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir