Polítiques Migratòries i Integració Social [44039]
Parella Rubio, Sònia
Sorde Marti, Teresa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Migration Policies and Social Integration
Additional title: Políticas Migratorias e Integración Social
Date: 2019-20
Abstract: El creixement de les migracions internacionals a les societats europees s'ha convertit en un dels fets socials de major rellevància i planteja importants reptes per a les polítiques públiques i per als models de cohesió social i convivència. L'objectiu general del mòdul és oferir eines analítiques, conceptuals i metodològiques per tal d'abordar aquests processos de transformació econòmica, política i social, des d'una perspectiva comparada i des de l'èmfasi en dos eixos clau a l'hora de gestionar les migracions i la diversitat: - Les polítiques migratòries i de control de fluxos i els seus impactes sobre els drets de les persones - Les polítiques d'integració, tant des de la perspectiva de la igualtat i la redistribució, com des de la perspectiva del reconeixement i gestió de la diversitat i la convivència.
Abstract: El crecimiento de las migraciones internacionales en las sociedades europeas se ha convertido en uno de los hechos sociales de mayor relevancia y plantea importantes retos para las políticas públicas y para los modelos de cohesión social y convivencia. El objetivo general del módulo es ofrecer herramientas analíticas, conceptuales y metodológicas para abordar estos procesos de transformación económica, política y social, desde una perspectiva comparada y desde el énfasis en dos ejes clave a la hora de gestionar las migraciones y la diversidad: - Las políticas migratorias y de control de flujos y sus impactos sobre los derechos de las personas - Las políticas de integración, tanto desde la perspectiva de la igualdad y la redistribución, como desde la perspectiva del reconocimiento y gestión de la diversidad y la convivencia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Política Social, Treball i Benestar [4313228]
Study plan: Màster Universitari en Política Social, Treball i Benestar [1419]Català
4 p, 107.5 KB

Anglès
5 p, 107.7 KB

Castellà
5 p, 109.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-09-09, last modified 2022-04-06   Favorit i Compartir