Producció, Transmissió i Recepció de Textos Antics i Medievals [44059]
Ferrero Hernández, Cándida
Alemany i Vilamajó, Agustí
de la Cruz Palma, Oscar Luis
Varias García, Carlos
Pàmias i Massana, Jordi 1972-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Production, Transmission and Reception of Ancient and Medieval Texts
Títol variant: Producción, Transmisión y Recepción de Textos Antiguos y Medievales
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu d'aquest mòdul és l'estudi d' instruments filològics com a eina per a l'anàlisi de la documentació històrica d'època antiga i medieval continguda en fonts literàries, epigràfiques i manuscrites de tradició grecollatina. Es tractaran qüestions relatives a la història literària, la crítica textual i l'epigrafia amb la finalitat de contextualitzar els problemes de les fonts. Es farà incidència en el procés i la necessitat de la producció textual, sigui el que sigui el seu suport, en els problemes de transmissió i de la seva recepció, segons els interessos i les valoracions dels diversos períodes històrics. Les sessions del mòdul es basaran en estudis de casos concrets amb l'objectiu d'abastar la problemàtica de l'espai literari al món antic i medieval i fer especial èmfasi en la construcció retòrica de la legitimació del poder, fundacions, conflictes i conquestes.
Resum: El objetivo de este módulo es el estudio de instrumentos filológicos como herramienta para el análisis de la documentación histórica de época antigua y medieval contenida en fuentes literarias, epigráficas y manuscritas de tradición grecolatina. Se tratarán cuestiones relativas a la historia literaria, la crítica textual y la epigrafía con el fin de contextualizar los problemas de las fuentes. Se hará incidencia en el proceso y la necesidad de la producción textual, sea cual sea su soporte, en los problemas de transmisión y recepción, según los intereses y las valoraciones de los diversos períodos históricos. Las sesiones del módulo se basarán en estudios de casos concretos con el objetivo de abarcar la problemática del espacio literario en el mundo antiguo y medieval y hacer especial hincapié en la construcción retórica de la legitimación del poder, fundaciones, conflictos y conquistas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [4313137]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [1406]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
7 p, 114.8 KB

Anglès
7 p, 137.4 KB

Castellà
7 p, 114.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-06-28   Favorit i Compartir