Geoarqueologia i Arqueometria [44064]
Clop García, Xavier
Risch, Roberto
Palomo Pérez, Antoni
Gómez Bach, Anna Maria
Soriano Llopis, Ignacio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Gearchaeology and Archaeometry
Additional title: Geoarqueología y Arqueometría
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu del mòdul és capacitar al/la estudiant per gestionar correctament l'estudi dels artefactes abiòtics de cronologia prehistòrica. De manera més precisa, s'abordaran les directrius teòriques, les metodologies i les estratègies de recerca que es poden desenvolupar en l'estudi dels materials ceràmics, dels materials metàl·lics i de l'indústria lítica. S'abordaran qüestions com la classificació de materials arqueològics, l'anàlisi de les matèries primeres, la identificació dels processos de manufactura, la determinació de la funcionalitat i l'estudi de les traces d'ús de les categories d'artefactes més habituals en els jaciments arqueològics prehistòrics. Es farà un ènfasi particular en l'anàlisi i discussió de la circulació i transferència d'objectes, idees, formes de fer . . . en diferents zones d'Europa durant la Prehistòria Recent.
Abstract: El objetivo del módulo es capacitar al/la estudiante para gestionar correctamente el estudio de los artefactos abióticos de cronología prehistórica. De forma más precisa, se abordarán las directrices teóricas, las metodologías y las estrategias de investigación que se pueden desarrollar en el estudio de de los materiales cerámicos, de los materiales metálicos y de la industria lítica. Se abordarán cuestiones como la clasificación de materiales arqueológicos, el análisis de las materias primas, la identificación de los procesos de manufactura, la determinación de la funcionalidad y el estudio de las trazas de uso de las categorías de artefactos más habituales en los yacimientos arqueológicos prehistóricos. Se hará un énfasis particular en el análisis y discusión sobre la circulación y transferencia de objetos, ideas, formas de hacer . . . en diferentes zonas de Europa durante la Prehistoria Reciente.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [4313137]
Study plan: Màster Universitari en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [1406]Català
7 p, 114.9 KB

Anglès
6 p, 113.0 KB

Castellà
7 p, 115.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-09-09, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir