Els límits ètics del fotoperiodisme en els atemptats del 17 d'agost de 2017 a Barcelona
Gisbert Bermúdez, María
Balsebre, Armand, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Los límites éticos del fotoperiodismo en los atentados del 17 de agosto en Barcelona
Títol variant: The ethical limits of photojournalism in the attacks of August the 17th in Barcelona
Data: 2019
Descripció: 76 pag.
Resum: La falta d'una normativa que reculli quins són els límits ètics del fotoperiodisme fa que aquesta professió sempre sigui tema de debat. Per aquest motiu, l'objecte d'estudi d'aquest treball és l'anàlisi de l'ètica a partir de la cobertura que es va realitzar durant els atemptats del 17 d'agost a Barcelona. A través d'aquest anàlisi i les entrevistes realitzades a diferents editors gràfics i fotògrafs, s'han pogut detallar quins criteris es van tenir en compte a l'hora de publicar les imatges dels atemptats a Barcelona i definir els límits d'allò que és ètic.
Resum: La falta de una normativa que recoja cuales son los límites éticos del fotoperiodismo hace que esta profesión sea tema de debate. Por eso, el objeto de estudio de este trabajo es el análisis de la ética a partir de la cobertura que se realizó durante los atentados del 17 de agosto en Barcelona. A través de este análisis y de las entrevistas realizadas a editores gráficos y fotógrafos, se ha podido detallar qué criterios se tuvieron en cuenta a la hora de publicar las imágenes de los atentados de Barcelona y definir los límites de aquello que es ético.
Resum: The lack of a regulation to reflect the ethical limits of photojournalism makes this profession a subject of debate. For this reason, the object of study of this work is the analysis of ethics through the coverage that was made during the attacks of the August 17th in Barcelona. By this analysis and interviews with different graphic editors and photographers, it has been possible to detail which criteria was taken into account when publishing the images of the Barcelona bombings and defining the limits of what is ethical.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Fotografia periodística ; Ètica periodística ; Delictes contra l'ordre públic ; Atemptats ; Barcelona



76 p, 13.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2019-09-17, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir