Web of Science: 0 cites, Scopus: 0 cites, Google Scholar: cites
La Guerra de los Treinta Años en el Mediterráneo : la sombra francesa sobre Cerdeña
Revilla Canora, Javier (Universidad Autónoma de Madrid)

Títol variant: La Guerra dels Trenta Anys a la Mediterrània : l'ombra francesa sobre Sardenya
Títol variant: The Thirty Years' War in the Mediterranean : the French shadow over Sardinia
Data: 2018
Resum: El reino de Cerdeña nunca formó parte de los principales escenarios bélicos de la Guerra de los Treinta Años, siendo este, sin embargo, un punto geoestratégico fundamental para la protección de las posesiones mediterráneas de la Monarquía hispana. Este artículo centra su atención en un episodio de este conflicto que demostró la necesidad de proteger un enclave que historiográficamente ha sido considerado secundario.
Resum: El regne de Sardenya mai no fou un dels escenaris principals de la Guerra dels Trenta Anys, tot i ésser un punt geoestratègic fonamental per a la protecció de les possessions mediterrànies de la Monarquia hispànica. Aquest article se centra en un episodi d'aquest conflicte, la conquesta d'Oristany, que demostrà la necessitat de protegir un enclavament que s'ha considerat secundari en l'àmbit historiogràfic.
Resum: The Kingdom of Sardinia has never been considered an important scenario in the theatre of The Thirty Years' War, even being a fundamental geostrategic point to safeguard the Spanish possessions in the Mediterranean. This paper focuses on a specific episode of this war, the conquest of Oristano, which pointed out how needed was to protect an island traditionally ignored by Early Modern Historiography.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Cerdeña ; Guerra de los Treinta Años ; Francia ; Invasión ; Sardenya ; Guerra dels Trenta Anys ; França ; Invasió ; Sardinia ; Thirty Years' war ; France ; Invasion
Publicat a: Manuscrits, Núm. 38 (2018) , p. 73-90 (Dossier) , ISSN 0213-2397

Adreça original: https://revistes.uab.cat/manuscrits/article/view/v38-revilla
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/364021
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/10.5565-rev-manuscrits.228
DOI: 10.5565/rev/manuscrits.228


18 p, 589.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2019-10-24, darrera modificació el 2022-10-16



   Favorit i Compartir